• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Berkay Türkkan(BBG Army) # 3 Senelik Evrim Hikayesi # Ektomorf # Motivasyon

10811675_10152630323948801_1021319208_n (Custom).jpg

hocam benim merak ettiğim steroid alan kişiler neden kullandıklarını inkar ediyorlar? Yani ayıp bişey değilki yine muazzam bi emek var seni tebrik ediyorum ama gerçekten kullanmadığınada inananlar çıkar burda

Konu dışı yorumlar yapmayınız!

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle canı gönülden tebrik ediyorum, umarım daha da güzel başarılara imza atarsınız.

Ben çalıştığınız kiloları -mümkünse- öğrenmek istiyorum. Bench Press, Squat, Deadlift gibi egzersizlerde, tam nizami - yardımsız kaç kiloyla kaç tekrar çalışabiliyorsunuz?
Teşekkürler.

Gerçekten tebrik ediyorum, azim ve istikrarın sonucunu çok güzel amışsınız. Benim siz degerli arkadaslara bir sorum olucak, bundan 8 sene önce 105 kg idim yaş 15 iken sonra 8-9 aylık bi antreman ve dietlerle 20kg kadar kaybetmistim ve sonrasında sporu bırakmıstım. Son 6 aydır tekrardan spora basladım ve baslarken 87 kilo idim sporun ilk 3-4 ayı düzenli cardio agırlık antremanları yaptım ve sımdılerde agırlıklı olarak bodye devam etmekteyım. Benım sorum su şimdi 170cm 69 kilo ve %10 yag oranım var ve 4kg gobek bölgesinde yaglanmam var, bu yaglardan tamamen kurtulmak istiyorum bu sebeple low carb diyetide yapıyorum aynı zamanda bana önerebılecegınız bırsey varmı bılıyorum bolgesel yag yakımı dıye bırsey yoktur fakat baska bir caresı yokmu bunu ogrenmek istiyodum.
Beslenme Programım:
-Sabah: 4 yumurta (2si tüm 2 sinin akı) ve 100 gram yagsız lor peynirini karıstırıp omlet yapıyorum yanına 1 buyuk cay bardagı yulaf + yagsız süt o da normal bir kaseyi dolduracak kadar
-Oglen: 200-250 gram arası tavuk yanına salatası 100 gr pirinc lapası
-Aksam: 200-250 gram arası tavuk yanına yapabılırsem brokoli + light yogurt 200 gram kadar + 100 gr pirinc lapası (Dınlenme gunlerınde aksam lapayı yememeye calısıyorum)
-Aksam yemegınden 2 saat sonrada antremana gıdıp antreman sonrası yag ve karbonhidratı cok dusuk whey protein iciyorum 1 ölcek. Bazen yeterlı beslenemedıgımı dusundugumde antreman oncesıde alıyorum.
-Gece: 100 gram tekrardan yagsız lor peyniri yiyorum.
Antreman Programı:
1.Gün: Gogus-biceps-bacak en son 7 hareket cok tekrarlı karın egzersızlerı cogunlugu superset.
2.Gün: Omuz-sırt-triceps en son yıne 7 hareket superset karın egzersızlerı.
Ertesi gün dinlenme ve tkrardan böyle bir döngü devam etmekte.

Sorum şu ben bu gobek bolgesınde tabiri caizse balkon dedıklerı gobegı erıtıp derı altı yaglarındanda kurtulmak ıstıyorum bunun ıcın bu antreman ve beslenme programım nasıl uygunmudur ? Bu programda gordugunuz uzere karbonhidrat tuketımı minimum sevıyede oldugu icin sizce kas kaybı olurmu? Eger olur derseniz BCAA kullanmayı düsünüyorum. Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin :)

Hazırladığım program Men's Fitness Aralık sayısı Fit Guide ekinde "Son yılın en iyi sonuç veren 10 antrenmanı" arasında ilk sırada yer aldı,

041214_1417703017_297930938_feed.jpg

Öncelikle canı gönülden tebrik ediyorum, umarım daha da güzel başarılara imza atarsınız.

Ben çalıştığınız kiloları -mümkünse- öğrenmek istiyorum. Bench Press, Squat, Deadlift gibi egzersizlerde, tam nizami - yardımsız kaç kiloyla kaç tekrar çalışabiliyorsunuz?
Teşekkürler.

Spor hayatımda hiç maksimum ağırlık denemesi yapmadım. 2 yıl kadar önce eski hocamla birlikte deneme amaçlı 3 tekrar Bench Press yapmışlığım olmuştu 150 kg ile, başka bir sakatlığımla da birleşince beni 2-3 hafta kadar geri attı. O günden beri 5 tekrarın altına hiç inmedim. Dün göğüs çalışırken gücüm yerindeydi mesela, 100-120-130-140 kg'lar ile çalıştım. 125-130'a kadar yardımsız 7-8 tekrar çıkartabiliyorum arkamda hiç kimse durmadan. Biri olduğunda hiç yardım etmese bile 10 tekrar oluyor o 7-8 psikolojik etkiyle.

Eklem sakatlıklarından çekindiğim için genelde çok ağır çalışmıyorum. Sağ dizimde zaten sakatlığım var, Squat'ım çok iyi değil o yüzden. Son 3-4 aydır tamamen paralel Squat yapıyorum, 8 tekrar 130 kg'a kadar çıktım. Paralelden biraz daha az çökerek 160 kg ile 5 tekrar yapmışlığım da var ama Squat kilolarıma o kadar güvenmiyorum Bench Press'e kıyasla. Göğüs bölgem genetim olarak daha şanslı.

Deadlift'te şu ana kadar sadece bir kere 3 tekrar çalıştım, o da hem hocamın motivasyonu hem de strap desteğiyle son sette 180 kg'dı. Öncesinde de 100-120-140 ve 160 kg ile çalışmıştım.

Hiçbir harekette kemer kullanmıyorum bu arada, kendimi bu şekilde alıştırdım.

NOT: Üye videoları kısmında hem antrenman sırasında çektiğim (Bench Press ve Squat dahil/Eski videolar) hem de hareketleri göstermek için çektiğim videolar mevcut.

şuan boy kilo ve yağ oranı kaç acaba gerçekten güzel bir bir vücut inşa etmişsin tebrikler

Boyum 1.87 fakat aylardır ne tartıldım ne de ölçüme girdim. 90-92 kg aralığında olduğumdan neredeyse eminim fakat yağ oranım hakkında net bir şey söyleyemiyorum, 9-11 arası bir değerdedir büyük ihtimalle o da.

Berkay abi boy uzamasini vg yavaşlatırmı? Forumda çok araştırdım ama herkes kendine göre yorumlar yapmış, bende boy gibi ömrümün sonuna kadar benle birlikte olucak olan biseyle ilgili bilincsiz hareket etmek istemiyorum.. Şimdi sonucta bu kaslar kasılıyor, sertleşiyor, bu yüzden kemiklere daha sıkı yapışıp boy uzamasını yavaşlatmaz mı? Ne düşünüyosun Berkay abi bu konuda..?

Berkay abi boy uzamasini vg yavaşlatırmı? Forumda çok araştırdım ama herkes kendine göre yorumlar yapmış, bende boy gibi ömrümün sonuna kadar benle birlikte olucak olan biseyle ilgili bilincsiz hareket etmek istemiyorum.. Şimdi sonucta bu kaslar kasılıyor, sertleşiyor, bu yüzden kemiklere daha sıkı yapışıp boy uzamasını yavaşlatmaz mı? Ne düşünüyosun Berkay abi bu konuda..?
Canlı örneği benim bu cevabın 1.5 senedir bu sporu yapıyorum başlangıçta boyum 1.73 kilom 76'ydı.Şuan 1.78 boya 74 kiloyum.Bence alakası yok bb boy uzamasına etki etmiyor.

Spora 19 yaşında başladığımda boyum zaten oturmuştu, sporla beraber duruşum daha da düzelince boyu aynı kalmasına rağmen daha da uzun gözükmeye başladım. Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum fakat gidip de 13 yaşında vücut ağırlığının iki katı kadar squatlara girmedikçe, doğru kilolarla ve doğru formlarla çalıştıkça boy uzamana bir etkisi olmaz. Şu an 1.60 olan kişi spor yapıyor diye 1.80 olabilecekken ancak 1.70 olabilir diye bir şey yok, gözlemlediğim kadarıyla çoğu kişide bu yanlış algı var. Kişisel görüşüm genç yaşlarda vücut ağırlığı ve hafif ağırlıklarla bu sporun temelini atıp, ilerleyen yıllarda (17-18 yaşlarında) tam anlamıyla başlangıcı yapmak. Açıkçası ben 13-14 yaşında olsam (tamamen örnek veriyorum, yukarıda da söylediğim gibi yaşını bilmiyorum) gidip spor salonunda ağırlık kaldırmam; yüzerim, basket oynarım, sahilde istasyon çalışmaları yaparım, atletik özelliklerimi geliştiririm. İlerleyen yıllarda da oluşan spor geçmişimle rahatlıkla fitness ve vücut geliştirme alanına yönelirim. Aslında bu söylediklerimin büyük bir kısmını yaptım daha gençken. Fenerbahçe'de yüzme takımına girdim, amatör olarak ilkokuldan lise sonuna kadar futbol ve basketbol oynadım, arada kendimce açık alanlarda çalıştım. Üniversiteye geçerken de fitness'a başladım. Şimdi düşünüyorum da en fazla 1-2 sene daha erken başlardım geçmişe dönme şansım olsa. Bu sporda bir şeyler başarabilmek için gerek beslenmeye, gerek antrenmanlara ciddi şekilde özen göstermek gerekiyor ve ben özellikle lisede böyle bir düzenim yoktu. İstisnalar dışında normal bir lise öğrencisinin de bu kadar sıkı bir düzeni olmaz zaten.

Back
Yukarı