Carmelo114 Resimli Günlük

Bulka yönelik olduğundan patates yemeği kaçamak mı olur yahu :) mertin aldığı besinler az bile..

yalnız patates fırında g.i tavan yapıyor sürekli tüketmiyorsan sorun yok tabi.

tabi bulkta yüksek g.i besinler tüketmek, büyüme adına çok önemli, 6 öğün beslenirsek 2 öğün yüksek gi, 3-4 öğün ise 1 öğünü yüksek g.i. öğünü yapabilirsin. işte yediğin patates, beyaz pirinç gibi.

Bu forumda ne zaman biri beni eleştirse bir bakıyorum caner orda saolsun :)
Yanlış anlaşılmasın AkrepHan'ında diğer yorum atan arkadaslarında sözleri cok önemli günlüğe hayat veren sizlersiniz :)

Patatesi sadece öğle öğünü haftada 2 defa 1-2 defada pirinç tüketiyorum.

Bulktaym diyorum cok eleştiriliyor az yiyorsun gibisinden ama bulk kavramı benim için şöyle.
Kilox5 gr karbo ve kilox1.8 2,5 kaliteli proteini yakaladım mı benm için olay bitmiştir. (En azından simdilik)
Unutmadan yağ tüketiminden kaçınmıyorum asla

Kritik zamanlarda aldığım yüksek g.i içeren öğünler ve beraberinde gece aldığım yağ,protein ve mineral ağırlıklı beslenmem gelişiim için yeterli diye düşünüyorum.

Bakınız 64 den 70'e cıkabildim demekki yeteri kadar yiyorum.

Unutmadan söyliyim tam bir murat tavman hayranı olarak sözüne çok itimat ederim bu beslenme bence yeterli inanıyorum ki minimum yağlanma ile başarılı bir şekilde kışı atlatıcam.

Ahah öyle görünmüş olabilir akrephanda doğru şeyler diyor eleştirmek değil amaç :) hedefini unutmuş olabilir yani normal böyle şeyler

Carmelo hedefin kaç Kilo? Ne zaman iştahım kaçsa açıyorum beslenme günlüğünü tekrar karnım acıkıyo :D :D

Hedef nisana kadar kütle kazanmak çok net konuşmak istemiyorum ama önümde 6 ay var sanıyorum 75 duruma göre eğer yağ oranım çok artmamışsa 80 olabilir ama yok ben bulk olmayı kabullenemiyorum :D 75 diyelim

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:32 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:46 ----------

Sabah: 7:00
100 gr yulaf+1 avuc kuru üzüm+1 ç.k bal +400ml süt
2 L boy

Öğle:
Taze fasulye kırmızı et yoğurt 4dilim ekmek

Aksam:150 gr lor muz 3 dilim çavdar ekmeği 150 gr tavuk

Birsey söyliyim kardiyolar yalan oldu zaten yapmıyorum zor geldi :D

Gainer gerek duymuyorum iş ve okul yok yemek hazırlama sıkıntım olmuyor

Tok kalmak iyidir sonucta açda olsam tokta olsam bellirlediğim planın dısına cıkmıyorum.

Şu lafa takıldım daha düzenli bir beslenme programı oluştur demişsin daha ne olsun söyler msn :D

Yok yanlış anlama beslenme gayet düzenli ama liste gibi benzeri bir beslenme oturtursan en azından günlük vücuda giren çıkan min. max. oranları görüp yorum yapılabilir :)
Örneğin beslenmende bir iskelet olsun ama bunların içinde küçük değişiklikler yap örneğin akşamdan öbür güne 200gr. bulgurunu haşla spordan önce ve sonra tüket ya da ara öğünde meyveyi bir gün yeşil elma birgün muz birgün portakal, bir avuç kuru üzüm gibi... Gainer önermiyorum ama kullanabilirsin diyorum çünkü beslenmende bariz bir kalori açığı var günlük 2000 kcal anca ediyordur ben şu anda hafif yağ yakımı ve kütle amaçlı çalışıyorum benim bile günlük yaklaşık 1700 kcal :) yanlış bilgi vermek istemem ama forumda bir yazıda okumuştum bulkta günlük kilo başına 40kcal kadar tüketmen yararına olur

Son düzenleme:
Yok yanlış anlama beslenme gayet düzenli ama liste gibi benzeri bir beslenme oturtursan en azından günlük vücuda giren çıkan min. max. oranları görüp yorum yapılabilir :)
Örneğin beslenmende bir iskelet olsun ama bunların içinde küçük değişiklikler yap örneğin akşamdan öbür güne 200gr. bulgurunu haşla spordan önce ve sonra tüket ya da ara öğünde meyveyi bir gün yeşil elma birgün muz birgün portakal, bir avuç kuru üzüm gibi... Gainer önermiyorum ama kullanabilirsin diyorum çünkü beslenmende bariz bir kalori açığı var günlük 2000 kcal anca ediyordur ben şu anda hafif yağ yakımı ve kütle amaçlı çalışıyorum benim bile günlük yaklaşık 1700 kcal :) yanlış bilgi vermek istemem ama forumda bir yazıda okumuştum bulkta günlük kilo başına 40kcal kadar tüketmen yararına olur

Tavsiyeler için saol

Ama 2000 kalori anca eder demişsin biraz abartmışsın ölçü ve kilo aldım demekki aldığım kalori harcadığımdan fazla :)

Daha sağlıklı yorum yapabilmeniz için bundan sonra daha detaylı yazıcam yediklerimi :)

Carmelo ilk koyduğun resimlerle arada fark olduğunu belirtmeliyim öncelikle. Alt göğüsler daha da hacimlenmiş sanki :D pozdan olduğunu sanmıyorum bariz bir değişim var ama yağ oranına rağmen karın kasların gözükmediğine göre karın bölgesi daha eksik diyebiliriz ama iyisin yinede başarılar

Karın antremanları tam gaz devam eskiye göre simdi daha iyi ama yinede eksik demek doğru olur.

Eksikten ziyade görünmemesini şuna bağlıyorum fazla miktarda tuz ve şeker giriyo şu an vücuda su tutma durumu var bir ara daha detaylı fotolar eklerim gidişatı yorumlarız :)

Önden poz bulursam eklemeye çalışıcam.

2 Ekim 2012 cuma

Sabah:7:00
2 adet L boy yumurta
100 gr yulaf 2 muz 500 ml süt
10 zeytin

Ant.öncesi nano vapor
Ant. Sonrası 1 ölçek protein glutamin 3 paket jelibon

Öğlen: ton balıklı sandviç ve ayran

1,5 saat sonra
Öğle 2

Bu öğünü arabada yedim foçaya gidiyodum :)
Makarna,100 gr beyaz peynir ve 200 gr yoğurt

Ara:Balık ekmek +ayran
Aksam:
Brokoli,patates ve köfte

Bende merak ettim yemeklerin yanında 200 300 gram yoğurt tüketirim ben genelde zararınıda görmedim

Kendi tecrübemden diyorum fazla tükettiğimde yağlanma oluyor

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:42 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:40 ----------

Bende merak ettim yemeklerin yanında 200 300 gram yoğurt tüketirim ben genelde zararınıda görmedim

Yoğurta sıkıntı olmazda bi ara birileri yok etin yanında yoğurt yemeyin etteki proteini öldürüyormuş bunu bilen var mı?

Süt tercihim yağsızdır(belirtmeyi unutmusum k.Bakmayın) ama yoğurdu tam yağlı yerim.

Aksine süt ürünlerin deki yüksek kalsiyum bağırsaklarda yağ emilimini azalttığı ve kilo korumayı kolaylaştırdığna dair bir sürü yazı mevcut

Yoğurdun etin proteinini öldürdüğünü ilk defa duyuyorum mantıken doğru gelmiyor bana.

Kendi tecrübemden diyorum fazla tükettiğimde yağlanma oluyor

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:42 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:40 ----------

Yoğurta sıkıntı olmazda bi ara birileri yok etin yanında yoğurt yemeyin etteki proteini öldürüyormuş bunu bilen var mı?
bende böyle bir şey duymuştum ama

Arkadaşlar bu yoğurt ve kırmızı et beraber tüketilmesi olayını sizler ve kendim için araştırdım.

Yoğurt icinde ki kalsiyum demir yüklü yiyeceklerle yüketildiğinde demir emilimini azaltıyormus(kırmızı et,pekmez,tavuk,sakatatlar gibi) bu zamanla kulaktan kulağa vitamini öldürüyor proteini öldürüyor diye yorumlanmıştır ki bu proteini öldürme olayı doğru gelmiyor bana bilimsel dayanağıda yok zaten.

Süt içildiği zaman süt midede kesilir ve diğer yiyeceklere yapısıp sindirim sorunları yaşatabilir sütü ya aç karnına icin yada icmeyin derler ama şahsen ben sorun yasamıyorum yasayanlar bu dediğimi dikkate alsınlar.

Birde süt ölü bir besindir 150 küsür sıcaklıkta (uht) ısıtılıp soğutlan sütte hicbir organizma hayatta kalmaz

Derler ki bu yöntemle sütün icinde ki kötü bakteriler ölüyor ateşin aklı mı var ki kötüyü öldürüyor iyiyi koruyor :) proteininin yapısıda zarar görür bu yöntemle

Süt icin ama faydalı diye düsünüp icmeyin içirtmeyin

5 ekim 2012

Sabah:
3 yumurta, 100 gr yulaf 2 muz 300 ml süt tarcın ve zencefil

Antreman omuz ve bacak antremandan tek aklımda kalan 10 set leg press yaptığımdır :p

Ant sonrası: 1,5 ölçek myofusion 400 ml portakal suyu(jelibon yerine meyve suyu iciyorum bir süre ara verdim)
Üstüne birde keyif sigarası benden mutlusu yok :D

Öğlen yemeği:
Bezelyeli tavuk 300 gr yoğurt 100 gr tahin helvası 2dlim 7 tahıl ekmek
Salata

Aksam

Mercimek yemeği yoğurt(200gr) 2 dilim fırında makarna

Bugün ölçü aldırttım.
Kol:30 Kol:33
Omuz:105. Omuz:114
Göğüs:90. Göğüs:98
Bel:76. 78

Arkadaşlar bu yoğurt ve kırmızı et beraber tüketilmesi olayını sizler ve kendim için araştırdım.

Yoğurt icinde ki kalsiyum demir yüklü yiyeceklerle yüketildiğinde demir emilimini azaltıyormus(kırmızı et,pekmez,tavuk,sakatatlar gibi) bu zamanla kulaktan kulağa vitamini öldürüyor proteini öldürüyor diye yorumlanmıştır ki bu proteini öldürme olayı doğru gelmiyor bana bilimsel dayanağıda yok zaten.

Süt içildiği zaman süt midede kesilir ve diğer yiyeceklere yapısıp sindirim sorunları yaşatabilir sütü ya aç karnına icin yada icmeyin derler ama şahsen ben sorun yasamıyorum yasayanlar bu dediğimi dikkate alsınlar.

Birde süt ölü bir besindir 150 küsür sıcaklıkta (uht) ısıtılıp soğutlan sütte hicbir organizma hayatta kalmaz

Derler ki bu yöntemle sütün icinde ki kötü bakteriler ölüyor ateşin aklı mı var ki kötüyü öldürüyor iyiyi koruyor :) proteininin yapısıda zarar görür bu yöntemle

Süt icin ama faydalı diye düsünüp icmeyin içirtmeyin

bu tamamen forumda duyulmuş bir saçmalık bi kaç doktor destekleyince tabii süt sevmeyen millet olarak hemen arkasına geçtik kendi namusumuz gibi savunduk ama süt değerli bir besin kaynağıdır vücut açısından protein ve kompleks karbo dur. Ayrıca kemikler açısından bolca fosfor içerir (kalsiyum değil sütteki fosfordur öenmli olan kalsiyum için içmeyin kalsiyum için yeşillik yiyin) bu son zamanlarda orataya atılan milyon saçmalıktan biri etle tüketilen yoğurt gibi bir uydurmaca 2 kaynak görünce biz sevmediğimiz için binlerce kaynağı hiç edip ona yöneldik sonuç ortada :) süt yarasızdır diye bir haber yayıldı bunu eski postlarımda defalarca kaç kaynakla yalanladım isteyen araştırabilir.

UHT meselesi isee proteinin veya karbonun sıcaktan erimediğini düşünürsek ve ısıl işlemin 2 saniyede gerçekleştiğini ortaya koyarsak insanlarda hastalık yapan bakterilerin yanında çok az bi miktar yaralı bakterinin öldüğünü görürüz ama bu sütün yararlarını sıfıra indirmez

iyi forumlar

Back
Yukarı