kol ölçünüz kaç cm?

kol çevresi ölçünüz kaç cm?

• Total voters
    1.210
@<Deniz

Herkesin morali bozuk olabilir, o an kendini iyi hissetmek istemiştir, egoya ihtiyacı olmuştur...
Doğaldır hepimiz insanız hepimizin böyle ihtiyaçları oluyor.

Tamam, o an kendimi iyi hissetmeye ihtiyacım vardı, 55cm dedim, üzgünüm aslında 45cm de olsun bitsin ;)

Arkadaşlar, konuya dönün lütfen. Bu tür uç ölçüler kanıtlanmadıkça haliyle inandırıcı olmuyor. Ama arkadaşımız doğru söylüyor da olabilir. İster kanıtlar, ister kanıtlamaz. İnanıp, inanmamakta serbest olduğunuza göre bu konuyu uzatmaya gerek yok.

sıkınca 35 fln erhalde :D

sıkarsan zaten 35 de olur 45de olur 55 de olur:D tabiki buraya profesyonel sporcularda gelebilir bir şey demiyoruz ama nadir görülür ölçüye sahip olan arkadaşların fotoğraf koymaları gerekir diye düşünüyorum dalga geçmek sadece bu konu için değildi adam 3-4 aydır salona gidiyor bench pressde 100 kilo bastığını yazıyor dumbella bicepsi kaç kilo ile yapıyorsunuz sorusuna Arnoldun yaptığının dahada fazlası bir sayı yazıyorlar gelde gülme yani:D

Arnoldın kolu streoidsiz 55miş; streoid kullanınca kaç olmuş, 65-70cm mi?
Ne kol manyağı milletiz ölçüler havada uçuşuyor.

Bence yanlış okumuşsunuz onu kasdetmemiştir, o bilgide bir sıkıntı var ;)

"Hanging, my arm would measure 19 inches; when I flexed, it would balloon to 22 inches." Sahife 88, Bölüm 5

Bunu yazdığı bölümde Mr.Universe'i ilk kez nasıl kazandığını anlatıyor. İlk kazandığı yıl 1968(67'de olabilir amatörü sayarsak). O zaman steroid yoktu diye bildiğimden öyle yazdım yoksa adam steroidsiz çalıştım demiyor kitapta.

"Hanging, my arm would measure 19 inches; when I flexed, it would balloon to 22 inches." Sahife 88, Bölüm 5

Bunu yazdığı bölümde Mr.Universe'i ilk kez nasıl kazandığını anlatıyor. İlk kazandığı yıl 1968(67'de olabilir amatörü sayarsak). O zaman steroid yoktu diye bildiğimden öyle yazdım yoksa adam steroidsiz çalıştım demiyor kitapta.

O zaman steroid yokmuydu ? duh Danny nerde yahu, tarihten anlıyor :)

sağ kolum 40cm sol kolum 38cm body daha başlayalı 4-5 gün oluyor ondan önce basketbol oynadım uzun süre(Sağlağım)

acaba 2kolum arasında 2cm fark olması doğal birşeymi?

O zaman steroid yokmuydu ? duh Danny nerde yahu, tarihten anlıyor :)
Evet ya, pardon. Şimdi okudum da 75'de olimpiyat komitesi yasaklamış altın yılları 70'lermiş. 88'de ciddi cezalar(uyuşturucu gibi) gelmeye başlamış.

Reg Park Steve Reeves doğalmıydı yani 1968 de steroid vardı benim bildiğim 1930 yılı civarı ortaya çıkmıştır
Onlar yine de steroid öncesi kabul ediliyor sanırım, kullandılarsa da teknolojilerinin yetmediği belli :)[link].

Reg Park ve Steve Reeves genelde streoid-free diye geçiyor. Benim de aklımda böyle kalmış. Tabi detaylı araştırma yapmadan bilmek mümkün değil. O dönemde steroidler mevcut olsa da üretimi ve kullanımı günümüzdeki kadar kolay değildir diye tahmin etmekteyim. Çünkü başarılı sentetik formlarını yaratmak ilk etapta kolay bir iş değil. Yoksa deneyler 1930'lara kadar gidiyor olmalı. Hayvanlara direk olarak başka canlıdan alınan steroidlerin enjekte edilmesi şeklinde.

Bu arada başlığa girmişken yazalım :) Benim kol çevrem 42-43cm civarı oynuyor. Tabi boy uzun olduğu için genel olarak bakıldığında gayet normal bir görüntü hakim :)

Arnod Education of a Bodybuilder'da en iyi zamanında kolu 22 inch vermiş yani 55.88 cm(steroid öncesi devir için).

Onun için kimse sallamasın 55 diye, oha yani!

Evet, kendisi de "yasalken kullandım, cahillik..."(wiki) demiştir zaten :)

Evet ya, pardon. Şimdi okudum da 75'de olimpiyat komitesi yasaklamış altın yılları 70'lermiş. 88'de ciddi cezalar(uyuşturucu gibi) gelmeye başlamış.

Onlar yine de steroid öncesi kabul ediliyor sanırım, kullandılarsa da teknolojilerinin yetmediği belli :)[link].

Reg Park ve Steve Reeves genelde streoid-free diye geçiyor. Benim de aklımda böyle kalmış. Tabi detaylı araştırma yapmadan bilmek mümkün değil. O dönemde steroidler mevcut olsa da üretimi ve kullanımı günümüzdeki kadar kolay değildir diye tahmin etmekteyim. Çünkü başarılı sentetik formlarını yaratmak ilk etapta kolay bir iş değil. Yoksa deneyler 1930'lara kadar gidiyor olmalı. Hayvanlara direk olarak başka canlıdan alınan steroidlerin enjekte edilmesi şeklinde.

Bu arada başlığa girmişken yazalım :) Benim kol çevrem 42-43cm civarı oynuyor. Tabi boy uzun olduğu için genel olarak bakıldığında gayet normal bir görüntü hakim :)

ooooowww :) yine bir sporcuyu fazla büyütme nerdeyse tapma vakası :)

55 olayı doğrumudur ki çoğu kişiye göre bu bile sallamadır çünkü sergio olıvıa bu olcu kendısene solendıgın kahkaha atarak gulermıs

weider dergılerının ne dedıgıne bakrsak oooo ısımız var :)

steroidsiz dönem ise yahu öle bir dönem ne zaman oldu ki gerçekten merak ediyorum çünkü ? birisi anlatsın ebnde inanmıs gıbı yapıcam soz

steroıd kullanımı 1930 larda bay baya baslamıstı 2.dunya savasında ıse patladı gıttı :)

bulmak zor değildi çok kolaydı kımse bole bakmıyordu cunku

uretmek de zor degıldı hatta cok kolaydı gereklı malzemyı verın evımde uretırım su an ole solım sıze

nasıl teknolojı yetmedı yahu bill pearl e bakın bence adam kas manyağı olmuş durumda 20 lı yaslarda ne teknolojısı

ve bu sporda asla steroıdın olmadıgı bır donem yoktu bu spordakı tanınan herkes ama herkes steroıd aldı hatta buna almak denmez almak kurle falan olur bu adamlar su yerıne ıctı bunları

1-2gr prımolar neler neler 20 uı gh ler hep bu donemın manyaklıkları

artık saf gıbı ınanmayın bu dogalım ayaklarına

kımse dogal degıl olmadı olmıcakda herkes kullanıyor ve cok fazla kullanıyor

kımse doğal kımseler gıbı yıllarca 1 kg kas yapım dıye ugrasmaz

yanı kısaca steroıd kullanımı bu sporda hep ama hep vardı ilk mr.olımpıada bıle ehrkes kullanıyordu

bu sporda steroıdsız donem hıc olmadı olmıcakta

arnoldda dıgerlerı gıbı steroıdın ıcınde yuzdu aldıgı dandık prımo yuzunden kalp kapakcıkları degıstı cunku prımo dhb bazlııdır yanı dht tıpıdır androjenıktır prostatı etkıler mesela en baıst yada ıc organlarda hasar olusturur her dht gıbı bunlardan bırıde kalptır

arnold bıradan olmadı karacıger nnaklını onuda belırtım

yada cenesı-dırseklerı cok uyuyor dıye fazla gh salgılanıp da olmadı

estetık amelıyatları da yuzu ıyı olsun dıye yapmadı

bu kadarda ıyı nıyetlı olmayın :)

birde steroidler ilk yüzme sporunda ortaya çıkmış diye okumuştum ne derece doğru bilinmez ancak tüm spor dallarında steroid gerçeğini artık kabul etmek gerekir çünkü profesyonellikte rakipden daha iyi olmak için çalışılır tabi parada var işin ucunda şimdi birde şu yalnış görülüyor bir bodycinin örneğin beli inceyse estetik fiziği varsa steroid kullanmamıştır deniliyor böyle bir şey yok

Back
Yukarı