bilmiyorum yazmışmıydım ama triceplserde 12-15 tekrar arası tavsiye ederim
Hacim amacına ters düşmez mi bu denli yüksek tekrarlar ?
---
Sırt antrenmanımı tamamladım.Asıl sırt programımı belirleyebilme adına güzel bir antrenman oldu çünkü kafamdaki program netleşti artık.
Isınmadan sonra geniş tutuş göğüse çekiş barfiks ile başladım.Geçen hafta oldukça zorlanmıştım,bu hafta daha güçlüydüm.İlk set vücut ağırlığıyla,2.set +5 kg ile,3. ve 4. sette ise +10 kg alarak çalıştım.İlk iki set son iki sete göre daha rahat çıktı.Gelecek hafta da bu şekilde devam edip,duruma göre diğer hafta 3 set + 10 kg ile çalışacağım.
Devamında uzun bir aradan sonra geniş tutuş enseye çekiş lat pulldown yaptım.Bu harekette ağırlıktan ziyade kontrollü olmayı amaçladım.Önceleri gerek göğüse gerek enseye çalıştığımda ağırlık bakımından sınırları zorlamak istediğim için omuzlarımda fazladan bir yük hissederdim.Kontrollü yapınca bu his olmadı,programıma dahil ettim bu hareketi.İki geniş tutuş sırt hareketi içimi daha çok rahatlatacak.
Daha sonra T Bar Row ile devam ettim.Bentover Barbell Row'dan sonraki favori hareketimi bulduğumu söyleyebilirim.20 kiloluk olimpik barın ucuna 30 kg takarak başladım,40 ve 60 kg ile devam ettim 10-8-6 tekrarlarıyla.Barın diğer ucunu sabitleme konusunda sorun yaşadım,V bar da arada kaydı ama birkaç antrenmana bu sorunları da halledeceğimi düşünüyorum harekete alıştıkça.Barı alıp bırakmada daha güvenli ve alt sırta daha iyi etki ediyor Bentover Barbell Row'a kıyasla.Uzun süre vazgeçemeyeceğim bir hareket olacak gibi.
Aslında V barla dar tutuş göğüse lat pulldown'u 3. hareket olarak yapacaktım ama unuttuğum için 4.hareket olarak yaptım.Belki alışkın olmadığım içindir,bilmiyorum ama verim alamadığım bir hareket.Bu yüzden programdan çıkardım.Bu hareket yerine T Bar Row'u 4 set yapacağım.
One Arm Dumbbell Row ile devam ettim sonrasında.Formu tam anlamıyla oturttum sonunda,sırtım dümdüz oluyor artık hareketi yaparken.Birkaç haftadır yaptığım bir hareket olduğu için ağırlık detaylarına girmiyorum,aşağıda belirteceğim.Sırt için toplam hareket sayımı 6'dan 5'e düşürüp One Arm Dumbbell Row'u da 4 set yapacağım.
Değişiklik olarak drop set halinde Seated Cable Row'da düz bar takıp ters tutuşla çalışmayı denedim verim alırsam programa son bir set olarak eklerim diye ama istediğim verimi alamadım.
Son hareket olarak Hyperextension yaptım.Geçen haftaki konuşmalarımızdan sonra aletin seviyesini bir tık daha artırarak çalıştım.Arka bacaklarımda daha az gerilim hissettim ama tekrar sayıları 20-15-15 olarak kaldı yine.İlk sette 20 tekrar çıkıyor ama 2. ve 3. sette gözümden yaş gelmesi lazım 20 tekrara ulaşabilmem için

Hareketi yavaş ve tepede bekleyerek yaptığım için mi,yoksa set aralarını uzun tutmadığım için mi böyle oluyor bilmiyorum.Bu hareketten sonra antrenmanı bitirip eve yürürken krampa yakın bir kasılma oluyor o bölgede.Hareketi hissediyorum yaparken ama yanlış mı yapıyorum diye düşünmeye başladım artık.Geçen hafta unutmuştum ama videolara bakacağım bu hareketle ilgili.
2.Gün
Sırt
-Geniş Tutuş Göğüse Barfix 12-10-10-10 (İlk set vücut ağırlığıyla,+5 kg ile,+10 kg ile,+10 kg ile)
-Geniş Tutuş Enseye Lat Pulldown 10-10-10 (50 kg,55 kg,60 kg)
-T Bar Row 10-8-6 (20 kg'lık olimpik barın ucuna 30 kg,40 kg,60 kg )
-V Bar ile Lat Pulldown 12-10-8 (60 kg,70 kg,80 kg)
-One Arm Dumbbell Row 10-10-8 (25 kg,27.5 kg,30 kg)
-Hyperexension 20-15-15
Lafı yine fazla uzattım.Artık bazı mesajları renklendirmek adına video ve resim paylaşımları yapacağım.Anlamlı bir resimle başlıyorum