Bugün yeni programıma başladım.Sonbahar ve kış mevsimlerinde kilo almak adına aldığım kalorileri de artırmaya başlıyorum yavaş yavaş.Yeni programım aşağıdaki gibi olacak :
On-On-Off-On-On-On-Off şeklinde;
1.Gün
Göğüs
-Barbell Bench Press 12-10-8-6-4
-Incline Dumbbell Press 10-8-6-4
-Incline Dumbell Fly 12-12-10-10
-Upward Cable Crossover 10-10-10
-Chest Dips 10-10-10 (Ağırlıkla)
Mide
2.Gün
Sırt
-Barfix Geniş Tutuş Göğüse 12-10-10-10 (İlk set vücut ağırlığıyla,diğer setler ağırlıkla)
-Avuçlar Birbirine Bakacak Şekilde Dar Tutuş Barfix 3*10 (Ağırlıkla)
-One Arm Dumbbell Row 10-8-6
-Seated Cable Row 8-8-6
-Hyperexension 3*20 (Hafif gelirse ağırlık da alabilirim)
3.Gün
Omuz
-Seated Dumbbell Shoulder Press 12-10-10-8
-Seated Dumbbell Lateral Raise 12-10-10-10
-Seated Bentover Lateral Raise 15-12-12
-Dumbbell Shrug 12-12-12
Mide
4.Gün
Triceps
-Close Grip Bench Press 10-8-8-6 (Smith Machine'de)
-Skull Crusher 8-8-6
-Seated One Arm Dumbbell Triceps Extension 10-8-8
Biceps
-Z Barbell Curl 8-8-6
-One Hand Incline Hammer Curl 8-8-6 / Concentration Curl (1'er hafta değişmeli)
-Z Barbell Scott Curl 8-8-6 / Close Grip Z Barbell Scott Curl 8-8-6 (Birer hafta değişmeli)
Bilek
-Barbell Wrist Curl 25-20-15 (Ayakta ve barı arkada tutarak)
-Bir Bilek Hareketi Daha (Henüz karar vermedim)
5.Gün
Bacak
-Squat 12-10-10-8 (Smith Machine'de)
-Leg Press 12-10-10
-Leg Extension 12-10-10
-Romanian Deadlift 10-8-8
-Leg Curl 12-10-10
-Seated Calf Raise 3*20
-Bir Calf Hareketi Daha (Henüz netleştirmedim)
Mide
Programla ilgili birkaç şey söylemek gerekirse,farkettiğiniz gibi üst göğüse ağırlık vereceğim.
Sırtta genişlik ve derinlik olarak dengeli gideceğim.
Göğüs gününde üst göğüs ve dumbbell ağırlıklı çalıştığım için ön omuzlar ciddi derecede etkilenecek,bu yüzden omuz programımda ön omuz için izole bir hareket bulunmuyor.Bunun dışında yan,arka ve trapezi de çalıştıran bir omuz programı yaptım.
Bicepste de gerek tepe,gerek dış biceps,gerek ön kol dengeli gitmek istediğim için 1'er hafta dönüşümlü hareketler ekledim.Belirli bir süre bir hareketi daha sonra diğer hareketi çalışabilirdim ama verim aldığım takdirde bu programı uzun süreli uygulamayı düşündüğüm için dengeli bir şekilde ilerlemeyi planladım.
Triceps ve genel olarak kol programım üzerinde çok değişiklik yaptım daha önce,artık bu programı değiştirmeden sabit bir şekilde ilerlemek istiyorum.Güzel etkiler aldım bu hareketlerden.
Bacakta uzun süredir bu programım uyguluyorum Romanian Deadlift ve ikinci Calf hareketi hariç.Lunge yapamadığım için çok alternatifim yok açıkçası bacakta,oldukça kapsamlı ve ağır bir program olduğunu düşünüyorum.En uzun süren bacak antrenmanlarım olacak.
Genel olarak programı değerlendirdikten sonra bugünkü antrenmanımı ve göğüs antrenmanımla ilgili izlenimlerimi paylaşacağım.
Bugünkü antrenmanım :
1.Gün
Göğüs
-Barbell Bench Press 12-10-8-6-4 (60kg,80kg,90kg,100kg,110kg)
-Incline Dumbbell Press 10-8-6-4 (22.5'ar kg,25'er kg,30'ar kg,35'er kg)
-Incline Dumbell Fly 12-12-10-10 (7.5'ar kg,7.5'ar kg,10'ar kg,10'ar kg)
-Upward Cable Crossover 10-10-10 (10'ar kg,15'er kg,20'şer kg)
-Chest Dips 10-10-10 (Ağırlıkla)
Mide
Pressleri üst üste yapıp zorluğu artırmak istedim.
Incline Dumbbell Press'e 22.5 kg ile başlamam biraz hafif geldi,bir sonraki antrenmanımda 27.5,30,30,35 sırasını izleyeceğim.En ağır kilo olarak 35 kg olduğu için zorlanmamaya başladığımda tekrar bara döneceğim.Gerçi daha var o zamanlara
Incline Dumbbell Fly'a geldiğimde önceki hareketin de etkisiyle ön omuzlarım yorulmuştu,ön omuzumun göğüsümü yakalaması biraz zaman alacak sanırım.Incline Dumbbell Fly'da bu yorgunluktan dolayı biraz zorlandım.
Upward Cable Crossover'i ilk kez denedim bugün.Standart Cable Crossover'dan oldukça farklı geldi.Belki formu tam oturtamadığımdan belki de hareketin yapılışı gereği bicepsleri hissettim.Normal versiyona göre daha zor geldi,kilolarda düşüş yaşadım.Formu tam oturtana kadar çok ağır çalışmayı düşünmüyorum bu hareketi,önceliğim tam olarak doğru ve etkili şeklini yakalamak.
Chest Dips'i ağırlıksız yaptım bugün fakat diğer antrenmanlarda ağırlık kullanacağım.
Lafı biraz fazla uzattım ama ilk izlenimlerim bu yönde yeni programımla ilgili,diğer bölgelerle devam edeceğim.