Berkay Türkkan
Üye
lethe,
omuz programında hep muhakkak bir overhead press bulunmalı deniliyor ya, mesela smith machine'de behind neck press gibi, dumbell shoulder press de bir overhead press olarak tanımlanıyor mu?
ve şu an uygulamış olduğun omuz programını yeterli buluyor musun? benzer bir program uyguluyoruz, biliyorsun, ben kendiminkini yetersiz buluyorum da(her ne kadar omuz gelişimimi iyi görsem de)
Bundan önceki omuz programımda öne ve enseye pres yapıyordum Smith Machine'de,geri kalan 3 hareket aynıydı.Şimdi serbest ağırlıkla çalışmak adına Dumbbell Shoulder Press'i yapmaya başladım,Ağustos sonu Eylül başına kadar bu omuz programıyla devam etmeyi planlıyorum.Önceki omuz programımda güzel sonuç almıştım (Ölçü olarak bakmadım ama dışardan bakınca böyle hissediyorum) bu programla da verim alacağımı zannediyorum.En azından Ağustos sonuna kadar deneyeceğim.Çift press hareketi özellikle Smith Machine'de zor oluyordu,sakatlık bakımından da biraz riskli buluyorum açıkçası.Serbest ağırlıkla Shoulder Press hem dengelemeyi zorlaştırıyor hem de yan omuza etki edip daha geniş bir görüntü sağlıyor.Arnold Press'le de başlamayı düşündüm ama o daha çok ön omuza etki ediyor.Ön omuz da göğüs antrenmanlarında çalışıyor zaten.Tekrar sayılarını 10'un altına düşürmemeye çalışıyorum.Shoulder Press ve Shrug'da ağırlığı olabildiğince artırmaya,Lateral Raise'larda ise nizami yapmaya dikkat ediyorum.Yeni sezonda belki bir press hareketi veya izole bir hareket ekleyebilirim programa duruma göre