Lethe552 Antrenman Günlüğü

Haklısın yukarıdaki söylediğin gibi bir program daha iyi olur :) Kış aylarına da yaklaştığımız için midenin yoğunluğunu biraz azaltabilirim.Bacak antrenmanının sonundaki mideyi çıkarıp,omuzdan sonraya attığım kalfı tekrar buraya alıp,omuz sonrasına da tekrar mideyi koyunca 2 günlük,midenin de hakkını verebileceğim bir program oluyor.Dinlenme günlerimi de tamamen dinlenmeye ayırabilirim böylece.

Sırt antrenmanlarından sonra hep bir şey mi yapsam diye düşünüyordum.Forearm gerçekten güzel oturdu oraya da.

Videodaki ilk alet süper yahu,keşke bizim salonda da olsa :) Evde sıkma aleti var fakat zorlamıyor artık tekrarları çok yüksek yapmadıkça,salonda böyle bir alet gerçekten çok güzel olurdu.

Smith Machine'e dayanıp yapma fikri güzel fakat,videodaki gibi bir ekipmanı nasıl oluşturacağım ? Salonda hocamın yaptığını görmüştüm bu hareketi,20 kg'lık olimpik bara ağırlık takarak çalışıyordu.Kalınlık bakımından videodakinde oldukça ince oluyor tabi.

Verdiğin forearm programını aynen uygulayacağım.Bilek için ayakta Reverse Wrist Curl çalışıyorum ben de barı parmak uçlarıma kadar indirerek.Sırt sonu 3 hareket ve biceps sonrası 1 hareketle nasıl bir verim alacağımı yazacağım buradan :)
Evet hocam bir şekilde o ip sarma olayını çöz şöyle diyeyim;Bu hareketi yaptıktan sonra parmak uçlarından dirseklerine kadar ön kolun her bölgesi(daha çok üst kısımdaki çizgi şeklinde olan kaslar)pump oluyor çok iyi hissediyorsun ama çokta zorluyor ağırlığı hafif tut biraz aparatta ilk başta 5 kg vardı 1 tur döndüremiyordum acıya dayanamayıp 2.5 kgye düşürdüm 2 tur sarabiliyorum tabi ipin uzunluğu kalınlığı falanda önemli:DTers tutuş bilek hareketi içinde başta formu biraz zorlar ağırlık önemli değil zaten ben boş barla çalıştım uzun süre sonra ağırlık arttırdıım:)

Bence kış programında karın hareketlerini azaltma. Kanında hormonlar cirit atarken faydalanmak gerek. Sonra definisyondayken diyet yüzünden düşecek hep o hormonel etkiler. Haftada iki gün gir ama sert gir. Ağırlık alarak az tekrarlı da çalışabilirsin. O da çok güzel etki ediyor bence. Aklında olsun istedim.

Mesela ben ayaklarımı mekik sehpasına takıp 20kg alıyorum göğüsüme öyle crunch yapıyorum. Side crunch'ları da ağırlık alarak yapıyorum. Oblique'lere superset giriyorum, adonise yavaş negatif falan. Yani arada yoğunluk arttırarak, ağırlık ile çalışmak da faydalı bence hem de kış döneminde. Yani karın kasları için "arsız" derler ama yine sonuçta kas bu. Farklı uyarımlardan faydalanılabilir.

Bacak sonunda verimli olmuyor ama diğer 2 günün yoğunluğunu artırabilirim.Normalde 3'er setten 2 hareket çalışıyordum ama 3'er setten 3 harekete çıkarabilirim.

Ağırlıkla çalışınca tekrarı fazla tuttuğum zamanki gibi yanma olmuyor sanki.Ya da ben yanlış hareketlerde ağırlıkla çalışıyorum :)

Ektomorf olduğum için definisyona gireceğimi pek sanmıyorum,elimde olmuyor çünkü hem yağdan hem kastan kilo almam,define bir şekilde ilerliyorum ister istemez :)

Evet hocam bir şekilde o ip sarma olayını çöz şöyle diyeyim;Bu hareketi yaptıktan sonra parmak uçlarından dirseklerine kadar ön kolun her bölgesi(daha çok üst kısımdaki çizgi şeklinde olan kaslar)pump oluyor çok iyi hissediyorsun ama çokta zorluyor ağırlığı hafif tut biraz aparatta ilk başta 5 kg vardı 1 tur döndüremiyordum acıya dayanamayıp 2.5 kgye düşürdüm 2 tur sarabiliyorum tabi ipin uzunluğu kalınlığı falanda önemli:DTers tutuş bilek hareketi içinde başta formu biraz zorlar ağırlık önemli değil zaten ben boş barla çalıştım uzun süre sonra ağırlık arttırdıım:)

Sanırım olimpik barı ağırlık takarak çevirme şeklinde yapabileceğim o hareketi ama yine de faydalı olur bence :) Havlu sarabilirim barı kalınlaştırmak için.

Bugünkü bacak antrenmanıyla bir programı daha tamamladım.Tatil dönüşü 5.haftayı bitirdim.6.haftanın sonunda ölçüme girip önümüzdeki aylarda ne tek bölge mi devam edeceğime yoksa çift bölgeye mi dönüş yapacağıma karar vereceğim.

Kreatin kullanımını da 6 hafta on 2 hafta off şeklinde yapmayı planlıyorum.Ölçümden sonra 2 hafta kreatin kullanımına ara verip,daha sonra 6 haftalık periyotla devam edeceğim.

Bacak antrenmanımda geçen hafta bahsettiğim gibi ilk setlerdeki ağırlıkları artırma yoluna gittim.Hareketler aynıydı,sadece ağırlıkları artırdığım için biraz daha yorucu oldu ama güzel bir antrenmandı.

Antrenmanlarda set aralarını daha iyi takip etmek için kronometreli analog saat almayı planlıyorum kendime.Araları fazla uzun veya kısa tutma problemlerinden kurtulmuş olacağım.Gerçi bileklerimi tutan eldivenle nasıl takacağım bilmiyorum ama bir yolunu bulurum artık :)

5.Gün

Bacak

-Squat 12-10-10-8 (30'ar kg,40'ar kg,45'er kg,50'şer kg) (Smith Machine'de)
-Leg Press 12-12-10 (80'er kg,100'er kg,120'şer kg)
-Leg Extension 12-12-10 (70 kg,70 kg,70 kg)
-Romanian Deadlift 10-10-10 (40 kg,50 kg,60 kg)
-Leg Curl 12-10-8 (60 kg,65 kg,70 kg)
-Seated Calf Raise 25-20-20 (50 kg,50 kg,50 kg)

Sağlık bölümünde bir konu açmıştım ama burdan da sorayım.

Supplementlerin vücudumda herhangi bir olumsuzluğa sebep olup olmadığını öğrenmek istiyorum.Bunun için devlet hastanesine gidip nasıl bir yol izlemeliyim,hangi testleri yaptırmalıyım ?

Özel hastaneleri de düşündüm ama oldukça pahalı oluyormuş sanırım.Devlet hastanesinde böyle bir imkan varsa,gereksiz olduğunu düşündüm özele kaymanın.

Benim bildiğim devlet hastanelerinde de böyle bir olaydan faydalanabiliyorsunuz. Kan ve idrar verebilirsiniz. Tam bilmiyorum ancak hemogram ve sedimantasyon vermeniz iyi olacaktır. Hemogramda kan değerlerini, sedimantasyonda da ileride oluşabilecek hastalıkların belirtilerini öğrenebilirsiniz. İdrar vermeniz de böbreklerinizin sağlığı ve idrarınızın ne kadar sağlıklı olup olmadığını anlamanız açısından işinize yarar.

Detaylı bilmediğimden dolayı fazla yardımcı olamadım, kusura bakmayın :).

bence bunu bulabilecek bi hastane çok zor bulursun
düzenli detaylı kan , hormon, check up testleri yaptırman gerekebilir
bunların eski testlerle karşılaştırılması sonucu bi problem çıkarsa bunun kaynağının ne olduğu araştırılabilir ama sulementtenmidir değilmidir onu bile bulmaları çok ihtimal dahilinde değil

Bugün göğüs antrenmanım vardı.

Bench Press ve Incline Dumbell Press'te geçen haftaki ağırlıklarla çalıştım.Bench Press'te maksimumum 120 kg şu anda,bir süre bu kilonun üzerine çıkmayıp önceki setlerle olan aralığı daraltacağım.Zira 80 kg ile başlıyorum,12 tekrar çok zorlamıyor,zamanla son setteki ağırlığa doğru artıracağım.Incline Dumbbell Press'te birkaç hafta daha 30 ve 35'er kg'lar ile çalışırım fakat çok uzun vadeli devam edebileceğimi zannetmiyorum.Bir yerden sonra bara dönmem gerekecek ağırlık artırmak için.

Incline Dumbbell Fly'da da her set ağırlık artırarak çalıştım.Bu hareket için de şimdilik maksimumumu son sette 17.5'ar kg olarak buldum.10'ar kg hafif geliyor artık ilk sette,12.5,15,15,17.5 çalışacağım haftaya.

Upward Cable Crossover'da hareketi daha kontrollü ve hissederek yapma adına 3 sette de 15'er kg ile çalıştım.Haftaya tekrarları 12'ye çıkaracağım.Bir sonraki hafta duruma göre 20'şer kg'a geçebilirim kontrollü olmak kaydıyla.

Son harekette yine Chest Dips yaptım.İkinci ve üçüncü set ağırlık alarak yapmama rağmen göğüste istediğim etkiyi alamadım.Uzun süredir göğüs programımda olduğu için alt göğüse etki etmesi adına Cable Crossover'la değiştireceğim haftaya.Sıkıştırma imkanı daha iyi oluyor Cable Crossover'la.

Daha sonra mide çalıştım.Uzun süredir Bicycle Crunch yapmıyordum.Tekrar sayısı biraz daha düşük ve zor bir hareket olduğu için çok yaygın yapmıyordum sanırım ama bundan sonra mide programımda daha fazla yer vereceğim.Abshaper ile nereye kadar :)

1.Gün

Göğüs

-Barbell Bench Press 12-10-8-6-4 (80 kg,90 kg,100 kg,110 kg,120 kg)
-Incline Dumbbell Press 10-8-8-6 (30'ar kg,30'ar kg,35'er kg,35'er kg)
-Incline Dumbell Fly 10-10-10-10 (10'ar kg,12.5'ar kg,15'er kg,17.5'ar kg)
-Upward Cable Crossover 10-10-10 (
15'er kg,15'er kg,15'er kg)
-Chest Dips 10-10-10 (İkinci ve üçüncü set +5 kg ile)

Mide

-Bicycle Crunch 3*Maksimum
-Knee Up 40-30-30

Crunch makinesini deneyen var mı ? Tadilattan sonra bizim salona da gelmiş ama daha hiç deneme fırsatım olmadı.Verim alabileceğim bir hareketse denemek isterim ağırlıkla çalışma imkanı olduğu için.Ne dersiniz bu hareketle ilgili ?

Bir cable crunch değil :) hiç verim alamadığım hareket hafifte girsem ağırda girsem belim zorlanıyor ve karında kasılma hissetmiyorum ben. Her açıyı denedim sonuç yine aynı. Sende farklı etkiler gösterebilir tabi. Göğüste plaka crunch veya cable crunch daha iyi şahsen. :)

Cable Crunch'un formunu veya ağırlığını tutturamıyorum ben de sanırım.Birkaç kere denememe rağmen yanma hissedemedim.Büyük ihtimalle formu oturtamıyorum.Kablo istasyonunda kaç kg ile kaç tekrar yapılmalı normalde ?

Cable Crunch'un formunu veya ağırlığını tutturamıyorum ben de sanırım.Birkaç kere denememe rağmen yanma hissedemedim.Büyük ihtimalle formu oturtamıyorum.Kablo istasyonunda kaç kg ile kaç tekrar yapılmalı normalde ?
Son bölmeye takarak yap sanırım 60 kg standart her kablo istasyonunda.Bende ilk sette 25.tekrardan sonra yanmaya başlıyor.Hareket boyunca mideyi sıkmak gerek.Ben 35-30-25-20 tekrar yapıyorum.

Son bölmeye takarak yap sanırım 60 kg standart her kablo istasyonunda.Bende ilk sette 25.tekrardan sonra yanmaya başlıyor.Hareket boyunca mideyi sıkmak gerek.Ben 35-30-25-20 tekrar yapıyorum.

Bizim salondakinde 100 kg'a kadar gidiyor yanlış hatırlamıyorsam.Birçok kişinin verim aldığı bir hareket.Mide egzersizlerini çeşitlendirmek istiyorum,ben de verim alabilirsem çok güzel olacak :)

20 tekrar çok gibi geldi. Herhalde başlangıcı onla yapıyorsun. Sade crunchla karnı ısıtıp oraya geçiyorum ilk setten yanma hissediyorum. Genellikle bu zamana kadar çok tekrarla çalıştığım için 12 tekrarı max ağırlıkla giriyorum 160-180 lbs civarı

Sırt antrenmanımı tamamlayıp eve geldim.Geçen hafta söylediğim gibi düzenledim programımı.Yapmadığım tek şey One Arm Dumbbell Row'un 4.seti oldu.İlk kez sırt antrenmanının sonrasında ön kol çalışacağım için gücümü tamamen tüketmek istemedim.Haftaya 35'er kg ile 6 tekrarlı bir 4. seti mutlaka yapacağım.Genel olarak klasik bir sırt antrenmanıydı,birkaç noktaya değineyeceğim sadece.

Yarın sabah ölçüme gireceğim üniversitem açılmadan önce ama birkaç kilo aldığımı hissediyorum.Bu birkaç kilonun geniş tutuş barfikste öncekine göre biraz daha zorlanmaya başlamamın sebebi olduğunu düşünüyorum.Şu an ilk set vücut ağırlığı,2.set +5 kg,3. ve 4. sette +10 kg ile çalışıyorum.Ağırlıkları kemere taktığım için biraz rahatsız bir sıkıştırma oluyor kemer tarafından bel tarafıma.10 kg'dan daha ağır kilo alabileceğimi zannetmiyorum bu durum yüzünden.Tekrarları daha da yavaşlatıp,tepede daha fazla bekleyerek direnci artırırım zamanla 10 kg'dan fazla eklemek yerine.

Sırt antrenmanından sonra ön kol için ip sarma ve barbell wrist curl yaptım 3'er set maksimum tekrardan.Oldukça verimli geçti.Rutinim bu 2 hareketi 4'er setten yaparak oluşturmayı düşünüyorum.Ektomorf yapımın bir dezavantajı olarak bileklerim ince ve zayıf,bu yüzden ön kol çalışmalarına daha fazla önem vereceğim bu dönemden sonra.Çalıştığım ağırlıkları artırmamı herhangi bir zayıf noktamın engellemesini istemiyorum.

2.Gün

Sırt

-Geniş Tutuş Göğüse Barfix 12-10-10-10 (İlk set vücut ağırlığıyla,+5 kg ile,+10 kg ile,+10 kg ile)

-Geniş Tutuş Enseye Lat Pulldown 10-10-10 (55 kg,60 kg,65 kg)
-T Bar Row 8-8-8-6 (20 kg'lık olimpik barın ucuna 50 kg,50 kg,60 kg,60 kg )
-One Arm Dumbbell Row 10-10-8 (25 kg,27.5 kg,30 kg)
-Hyperexension 20-15-15

Ön Kol

-İp Sarma 3*Maksimum (20 kg'lık olimpik barı çevirme şeklinde,daha sonra ağırlık takmayı da düşünebilirim)
-Barbell Wrist Curl 3*Maksimum

Göğüs antrenmanlarımdan sonra sol omuzumda ufak bir rahatsızlık hissediyorum.Rotator Cuff zayıflığından olduğunu düşünüyorum.İleride daha büyük bir sorunla karşılaşmamak için Rotator Cuff kaslarını da düzenli olarak çalışıp,güçlendirmek istiyorum.Önerebileceğiniz bir hareket var mı ?

Birkac adet ornek egzersiz var. Zaten sinirli sayida rotator cuff egzersizi mevcut, linklere goz at istersen;

http://www.bodybuilding.com/fun/dorian1.htm
http://www.bodyresults.com/e2rotatorcuff.asp

Ben bu iki linkten faydalanmistim daha once.

1 kg'lık dumbbellar yeterli olur sanırım ?

Scooby'i bilenlerimiz vardır forumda,onun bir videosunu paylaşmak istedim.Oldukça bilgili biri ve çok güzel ve eğlenceli anlatımları var.

Bu videoya Türkçe altyazı koysak eminim ki forumda açılan konular yarı yarıya azalır :)

[YOUTUBE]Xcuhi6RaZ24[/YOUTUBE]

Biraz önce ölçümden geldim.82.4 kilodan 83.6'ya çıkarken yağdan 100 gram verip kastan 1.2 kg almışım.Bu kilo artışının bir miktarı kreatinin tuttuğu su olarak düşünülürse 3 haftalık bir süre içinde fena bir değişim sayılmaz.Yağ oranım da %9.8'den %9.6'ya düşmüş.

Salon açılır açılmaz gittiğim için hocamla detaylı konuşma fırsatı da buldum.Şu anki durumun gayet güzel olduğunu,benim yerimde olsa önümüzdeki dönemde karbonhidrat miktarını artırarak kasın yanında yağdan da artış yakalamaya çalışacağını söyledi.Kilo almamın zorluğundan da bahsettim hocama.Bulk döneminde kilonun 6-7 katı karbonhidrat alınabileceğini söyledi.Porsiyonlarımı büyütebileceğimi,haşlanmış patates,pirinç pilavı gibi şeyleri tüketebileceğimi söyledi.Yoğur-yulaf karışımını da tavsiye etti.Kısacası karbonhidratı ciddi derecede artırmam gerekiyor.Şu anki beslenmem önceki beslenme programıma göre daha yüksek karbonhidrat olarak ama bulk için yine de yeterli değil demek ki.Yağ miktarındaki 100 gramlık düşüş bunu söylüyor.Önceki ölçümlerde yağdan giden miktar daha fazla olurdu,biraz daha karbonhidrat miktarını artırırsam istediğim bulk beslenmesine ulaşabileceğim sanırım.Okulların açılmasıyla beslenme düzenim biraz sekteye uğrayacak ama ayarlamaya çalışacağım.

Supplement kullanımı konusunda da konuştum hocamla. Kombinasyonu 3 supplement ile sınırlamayı önerdi bana kafan daha rahat olur hem de karaciğerini zorlamamış olursun dedi.Profesyonel sporcuların genelde kazeini tercih ettiğini söyledi.Profesyonel bir tarafım yok ama glutaminim bitince yerine kazein almayı düşünüyorum gece protein desteği sağlaması açısından.Yanında her zamanki gibi whey de olur.BCAA ve 6 hafta on 2 off şeklinde kullandığım kreatinle kombinasyonu tamamlamış olurum.

Dün bahsettiğim Scooby'den eğlenceli bir video daha.Barbell Curl hakkında :)

[YOUTUBE]QwJg6nOJ6fM[/YOUTUBE]

Ben rotartor cuff için 3 hareket giriyorum. Kablo istasyonunda bir tarafı bel hizasına ayarlayıp her kol için bir içe bir dışa açış ve sonra scott curl sehpasını iyice yükseltip omuzdan kolu dayayıp yukarı aşağı dumbell ile. Kablolarda 7,5kg dumbell ile yapılan için 6kg yetiyor. 12-16 tekrar arası. Kablo ile bence daha iyi oluyor.

Selamlar,

Bir saat kadar önce omuz antrenmanımı tamamladım.Detaylara geçmeden önce şunu söylemek istiyorum.Malesef üniversitem başladı.Malesef diyorum çünkü yaşayacağım yoğunluk dolayısıyla çeşitli aksaklıklar yaşayabiliyorum okul döneminde.Mesela bu sabah erken kalkmak ve kalkar kalkmaz kahvaltı etmek durumunda kaldığım için normalde yediğim porsiyonları yiyemedim.Birkaç gün içinde alışacağımı düşünüyorum.

Okuldan döndüğümde yorgundum aslında ama makarna-ton balığından oluşan bir menüden 1.5 saat kadar sonra salona gittim.Geçen haftaki omuz antrenmanı notlarıma bakarken her seti 2.5'ar kg artıracağımı söylediğimi gördüm.Bu yorgunlukla nasıl artırırım acaba diye düşünerek başladım antrenmana.Ama gücüm oldukça yerindeydi antrenmanda.Shoulder Press'i 5 set yaparak 20 kg'dan başlayıp 2.5'ar kg artırarak 30 kg'a kadar çıktım.Son sette hocam da yardımcı oldu ama oldukça verimliydi.Bundan sonra da son sette yardım da alarak zorlayacağım.

Aynı güç Seated Lateral Raise'da da devam etti.Öyle ki geçen hafta bir süre 10 kg'a çıkamayacağımı söylerken bu hafta son iki seti 10'ar kg ile nizami ve yavaş 10'ar tekrarla yaptım.

Bentover Rear Lateral Raise hareketini de ilk set dumbbell,2. ve 3. setleri kablo istasyonunda yaptım.Uzun süredir dumbbell versiyonu var programımda.Gelecek haftadan itibaren tamamen kablo istasyonunda tek kol yapılan versiyonuna dönüyorum.

Shrug'da ise geçen hafta dediğim gibi 30-30-35'er kg'lar ile çalıştım.İlk set 16 tekrar çıktı ama 2. ve 3. sette 12'şer tekrar yapabildim.Gelecek haftalarda bu ağırlıklarla tekrar sayılarını 3 sette de 16'ya çıkarmaya çalışacağım.

Mide için de 4 hareketli bir dev set yaptım.Daha sonra ağırlık alarak crunchun 2.setini yapıp bitirdim.Fantezi bir mide antrenmanı oldu kısacası.

3.Gün

Omuz

-Seated Dumbbell Shoulder Press 12-10-10-10-8 (20'şer kg,22.5'ar kg,25'er kg,27.5'ar kg,30'ar kg)
-Seated Dumbbell Lateral Raise 12-10-10-10(7.5'ar kg,7.5'ar kg,10'ar kg,10'ar kg)
-Seated Bentover Lateral Raise 15-10-10 (5'er kg,Son iki set kablo istasyonunda 5 kg ile tek kol şeklinde)
-Dumbbell Shrug 16-12-12 (30'ar kg,30'ar kg,35'er kg)

Mide

Söz verdiğim gibi başlığı renklendirmek adına bugünkü omuz antrenmanım sonrası eve geldiğime çektiğim bir iki fotoğrafımı paylaşıyorum.Yorumlarınızı beklerim:)

NOT : Işıktan mıdır,kameradan mıdır bilmiyorum ama olduğumdan hacimsiz çıkıyorum fotoğraflarda :)

Eklentiler

• IMG_0283 (Kopyala).jpg
    IMG_0283 (Kopyala).jpg
    139,3 KB · Görüntüleme: 513
  • IMG_0284 (Kopyala).jpg
    IMG_0284 (Kopyala).jpg
    148,3 KB · Görüntüleme: 541
Fotoğrafları küçülterek koy. Geniş koyunca hatlar anlaşılmıyor. Küçük resimde çözünürlükten ötürü daha belirgin duruyorsun. Biraz da picasa'dan falan kontrast eklersen tamamdır. :)

Bence gayet fit duruyorsun. Yağ oranın düşük, kas kütlen yerinde. Hedeflerini bilmiyorum tabi ki ama az daha kütle kazanırsan gayet iyi olacaksın. Fazlasına da gerek yok bence. :) Ondan sonra maksimum definisyon için kasarsın. Zaten vücudun da el verişli senin.

-----

Karın için ben önce 3 set weighted crunch giriyorum (kucakta 20kg ile), sonra 2 supersetli cross-crunch ve side-crunch. Bitirmek için de 2-3 set leg raise. Karın için super set, giant set hiç düşünmezdim. Çok güzel etki ediyor bence. Aklın yolu bir demekki. :)

Bu arada reverse cable flyes yaparken 3'lü drop set deneyebilirsin. Ben geçen idman yaptım. Muazzam bir yanma, super bir pump yaşattı omuzun arkasına. :) Benim yağ oranımdan dolayı omuzun arkası öyle pek fazla parçalanmıyor. Ama bu çalışmadan sonra o kası gördüm diyebilirim. :) Göğüste de denemek istiyorum pump hissi yüzünden. :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:41 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:07 ----------

Fotoğrafları biraz güzelleştirmek için şunu kullanabilirsin mesela :

http://pixlr.com/express/

Back
Yukarı