Neden Bodybuilding yapıyorsunuz???

neden vücüt-geliştirmeyi seçtin???

• Total voters
    2.995
beni alan almış satan satmış...bu vakitten sonra kızlar kısmını geçiyorum...öncelikli amacım spor...hiç yapmamaktansa bana bir şeyler vereceğine inanıyorum...diyoruz ya hiç yememektense 2 yumurta ile bir nebze protein alabiliriz...ikincisi hoşuma gidiyor...belki egomu tatmin ediyorum..

Kötü bir aşk macerası ve ardından gelen emosyonel stress. Resmen hayatım kararmıştı. Yaşadığım acı dolayısıyla yemekten içmekten kesilmiştim. 4 ay gibi bir sürede 90 kg dan 66 kg a düştüm. Etrafımdaki herkes hastalıklı olduğumu düşünüyordu. Kimseyle de konuşamadım tek başıma üstesinden gelmeye çalıştım. O dönem hem bir şeylerle uğraşmak hem de yeniden sağlıklı olabilmek adına bu spora başladım. İyi ki de başlamışım. Kaptırdım kendimi, sürekli VG kitapları, dergiler makaleler okumaya başladım. Uzun zaman geçti acılar unutuldu.Şimdi ise vücut geliştirtmeyi bir denge unsuru olarak görüyorum. Hayatın stresine karşı bir duruş. Ağırlıkların altında eritiyorum herşeyi ve her antremandan sonra sanki yeniden doğuyorum. Bir meditasyon gibi..

Çabalayıp karşılığını almak hoşuma gidiyor kendime olan özgüven ve özsaygım artıyor. Güzel görünmek sonra ki aşama kim daha iyi görünmek istemez ki...

yirmili yaşların ortasındayım, liseyi bitireli bi sekiz sene olmuş nerden bakarsanız.. yılların bukadar çabuk geçtiğini farkedememişim. neyse farketmemi sağlayan ve niye vücut geliştirme (aslında benim yaptığım şey daha çok cardiovascular fitness ve body fitness düzeyinde ağırlık çalışmaları) yaptığımı anladığım olaya gelelim..

geçen gün kadıköye gidiyodum metrobüste bi ses arkamdan seslendi dönüp baktım ve göbekli hafif eğik orta yaşlı birisinin gülerek bana geldiğini gördüm. beni tanımadın mı dedi? konuşunca mimiklerinden çıkarttım liseden arkadaşım haluktu

o beni tanımasaydı benim onu tanımama imkan yoktu nerden bakarsanız bi otuz kilo almış ve bariz bi şekilde öne doğru eğilmişti. "hiç değişmemişsin, hatta dinçleşmiş gibi duruyosun" dedi. ben de kırmamak için "sen de deişmemişsin ya" dedim "biraz kilo aldım" dedi. "olur o kadar" dedim..

naptın ne ettin muhabbetinden sonra haluk lafı yine aynı yere getirdi ve "abi insan sekiz senede bir gram deişmez mi ya?" dedi. "spor yapıyorum o zinde tutuyo olabilr" dedim." hiiç işim olmaz" dedi. günde iki paket sigara içtiğini anlattı kilo vermek için diyet yapmaya çalıştığından bahsetti "saat iki olmuş bak hala kahvaltı yapmadım ama kilo veremiyorum" tarzı bişeyler söyledi.. benim kahvaltıda yediğim şeyleri bilseydi metrobüsten aşağı atardı kendini eminim :D

ayak üstü doğru beslenmenin nasıl olması gerektiğindne filan bahsettim msn adreslerimizi ve telefonlarımızı verip ayrıldık.

büyük konuşmiyim ama bi yirmi sene sonra aynı metrobüste karşılaşırsak ki kadir topbaş belediye başkanı olduğu sürece istanbulda görüp göreceğimiz en teknolojik toplu taşıma sistemi metrobüs olucak :D

kendimi haluğa kalkıp yer verirken bulabilirim. bu sporu dinç kalmak için yapıyorum..!

Son düzenleme:
- güçlü olmak için (herhangi biri hafif dokunsa bile dengemi kabedip düşebilirdim)
- sağlıklı olmak için (o kadar zayıflamıştım ki spor yapınca tansiyonum düşüyordu zor kendime geliyordum)
- estetik görünmek için; (49 kilodan başladım spora, kaburgalarımda ufak bozukluklar var ve zayıf bedende çok fazla belli oluyor)
- özgüvenimi geri kazanmak için (güçlü ve güzel görünmek kadar özgüven sağlayan birşey olamaz)
- sahilde çekinmeden dolaşabilmek için (denize girene kadar shirtimi çıkarmıyordum)
- üzerime giydiğim kıyafetlerin yakışması için (önceden askılığa asılmış gibi duruyordu shirtler, bir de içinden çıkan çıta gibi kolları demiyorum bile)
- "ben sporcuyum" diyebilmek için (şimdiye kadar başarılı olduğum tek spor, çünkü fizik 0'dı öncesinde)
- kızlar tarafından beğenilmek için (ergenlikten önce girdiğim her ortamda en yakışıklı olan ben, ergenlik sonrası değişimim ve zayıflığımdan sonra yüzüne bakılmaz hale gelmiştim. eskisi gibi olamasam da çok yol katettim)
- erkekler tarafından kıskanılmak için (yıllarca zayıflığımla dalga geçen kişilerin yüzündeki o ifadeyi görmek için)
- seksi görünmek için (kendime eş ararken bedenin seksiliğine bakıyorsam karşıdaki de beni seksi bulabilmeli)
- her spor dalı için bir altyapıya sahip olmak için (artık halısahada bir ruh değil güçlü ve topu kontrol edebilen bir oyuncuyum)

aslında daha yazarım fakat bu kadarı yeterli sanırım. kısacası bodybuilding'in yararları saymakla bitmez. böyle bir spor yapma ve bunları yaşama şansı varken neden cılız bir zavallı olarak dolaşmaya devam edeyim? ...

- güçlü olmak için (herhangi biri hafif dokunsa bile dengemi kabedip düşebilirdim)
- sağlıklı olmak için (o kadar zayıflamıştım ki spor yapınca tansiyonum düşüyordu zor kendime geliyordum)
- estetik görünmek için; (49 kilodan başladım spora, kaburgalarımda ufak bozukluklar var ve zayıf bedende çok fazla belli oluyor)
- özgüvenimi geri kazanmak için (güçlü ve güzel görünmek kadar özgüven sağlayan birşey olamaz)
- sahilde çekinmeden dolaşabilmek için (denize girene kadar shirtimi çıkarmıyordum)
- üzerime giydiğim kıyafetlerin yakışması için (önceden askılığa asılmış gibi duruyordu shirtler, bir de içinden çıkan çıta gibi kolları demiyorum bile)
- "ben sporcuyum" diyebilmek için (şimdiye kadar başarılı olduğum tek spor, çünkü fizik 0'dı öncesinde)
- kızlar tarafından beğenilmek için (ergenlikten önce girdiğim her ortamda en yakışıklı olan ben, ergenlik sonrası değişimim ve zayıflığımdan sonra yüzüne bakılmaz hale gelmiştim. eskisi gibi olamasam da çok yol katettim)
- erkekler tarafından kıskanılmak için (yıllarca zayıflığımla dalga geçen kişilerin yüzündeki o ifadeyi görmek için)
- seksi görünmek için (kendime eş ararken bedenin seksiliğine bakıyorsam karşıdaki de beni seksi bulabilmeli)
- her spor dalı için bir altyapıya sahip olmak için (artık halısahada bir ruh değil güçlü ve topu kontrol edebilen bir oyuncuyum)

aslında daha yazarım fakat bu kadarı yeterli sanırım. kısacası bodybuilding'in yararları saymakla bitmez. böyle bir spor yapma ve bunları yaşama şansı varken neden cılız bir zavallı olarak dolaşmaya devam edeyim? ...

Hepsini saymışsın

oysa b.b bütün sporların temeli tabikide temelden başlamak lazım :)

Vucudumu çalıştırdıkça ruhum güçleniyor, insan kendini değiştirdiği zaman bütün dünyayı değiştirebilecek bir güç hissediyor..

bazen moralin çok kötü olsa bile kimseye anlatamadığın, anlatmak istemediğin,tepkisiz kaldığın zamanlarda salona gidip ağırlıkları basarak haykırarak anlatabiliosun.buda bu sporun sadece şekillenip sağlıklı görünüp artislik yapmaktan ibaret olmadığını gösteriyor

BB'nin cok ama cok faydaları var.Bu faydalardan yararlanmak için ve cok sevdiqim icin yapıyorum.Örnek vericek olursak bir plaja indiğinizde o kadar kişi içinden sizin kaslarınız belli olsa fena mı olur? Arkadaşlar arasında BB'ci olarak popüler olmak fena mı olur? Fazla meraklı olan kızları bicepslerinizi göstermek fena mı olur? :)

Spor + kendimi aynada daha yi görebilmek + ne yalan söyliyeyim ufaklıktan beri özenirdim :)

Cesaretli,gülçü,özgüvenli,fiziği düzgün,dengeli beslenmek ve sağlıklı bir yaşam içi yaşasın bodybuilding.

E tabiki güzel yanlarda insanların size bakması(ama iyi ama kötü) ve takdir kazanmanız.

Kızlar için yada hava olsun diye yapana yorum yok :) Neymiş aylarca yıllarca o kadar ağırlığın altında ter dökeceğim para harcayacağım kızlar baksın havam olsun diye.Pehh böyle yapanlara sadece Allah akıl fikir versin derim.

Son düzenleme:
Cesaretli,gülçü,özgüvenli,fiziği düzgün,dengeli beslenmek ve sağlıklı bir yaşam içi yaşasın bodybuilding.

E tabiki güzel yanlarda insanların size bakması(ama iyi ama kötü) ve takdir kazanmanız.

Kızlar için yada hava olsun diye yapana yorum yok :) Neymiş aylarca yıllarca o kadar ağırlığın altında ter dökeceğim para harcayacağım kızlar baksın havam olsun diye.Pehh böyle yapanlara sadece Allah akıl fikir versin derim.

Kesinlikle !
Kas için bi kız size bakacaksa, sizi temin ederim; o kızdan size hayır gelmez :mad:

FleXoR hocamızın bi lafı vardır. Vücut geliştirme bir yaşam tarzıdır :) Başlayınca bırakılmıyor, adeta bağımlılık yapıyor :)

Back
Yukarı