Neden Bodybuilding yapıyorsunuz???

neden vücüt-geliştirmeyi seçtin???

• Total voters
    2.995
Duzgun bır vucut ve saglık ıcın yapıyorum thums:

10 senelik yüzme geçmişimden sonra , öss odtü şubu derken fitt olan sporcu vücudumu kendi kendime mahvettim , bunun üzerine kilo verme amacıyla başlayıp daha sonra eski formuma kavuşabilceğimi farkettim , şuanda hemen hemen lise günlerime geri döndüm gerek kondüsyon gerekse yağ oranı olarak istediğim düzeye her geçen gün daha çok yaklaşıyorum , artık 120 olan kilom 75 civarlarında seyrediyor ve istediğim zaman yemek için kaçamak yapabiliyorum , nefes alışverişim bile düzeldi spor sayesinde , tabiki kendi egom , sağlığım ve ve beni mutlu ettiği için spor yapıyorum ...

görüntü dünyasında yaşıyoruz. Nasıl görünüyorsanız öyle ağırlanıyorsunuz. bu 1. etken. bunun yanında sağlık,zinde olmak,alışkanlık ve benim için de antrenör olmanın verdiği hoş bir zorunluluk :)

Boyuma ve kiloma göre yeterli alt yapım olmadıgı icin.Ayrıca her antremandan sonra nedense yorgun bitkin cıkıcagıma enerji ve mutluluk dolu cıkıyorum

Özgüvenimi arttırdığı, insan zihninin ve bedeninin sınırlarını zorlamayı öğrettiği, birçok konuda bilinçlenmemi sağladığı ve kendimi iyi hissettirdiği için bu sporu yapıyorum...

İlk başlarda başkaları için yaptığımı şimdi farkediyorum....Bugünse yalnız kendim için yapıyorum....

Ve VG ya da başka ne olursa olsun, diğer insanların beğenisine sunmak için bir şeyler yapmanın, vakit kaybı olduğunu düşünüyorum....

Neden mi? Çünkü herkes önce kendisini seviyor...

stress atmak iicn basladım, atacak stress kalmayınca da saglıklı bir vucuda sahipolmak icin devam ediyorum.

1. Spor yapmış olmak için ( İstanbulun göbeğinde egzoz gazından zehirlenmeden dışarıda bir spor yapmak mümkün olmadığı için kapalı alanda spora yöneliyor insan - ayrıca salon evime yakın, uzak olsa üşeneceğimi biliyorum )

2. Yaklaşık 7-8 kilo fazlamdan kurtulmak için ( 79 kiloyum, bir ara 72 ye düştüğümde nasıl mutluydum )

3. Hoş bür vücudu kim istemezki. ( kasların belirgin olduğu az yağlı insanın dikkatini çeken bir vücut istiyorum. )

4. Bol boş vakti olan biri olarak vaktimi faydalı bir etkinlikle değerlendirmek için. ( Vakit çok olunca çeşitli aktiviteler insanı mutlu kılıyor, sporda bunlardan birisi )

5. Hedef kitleyi etkilemek için. ( öhömm, fazla detaya gerek yok )

6. Kendimi seviyorum, biraz daha fazla sevmek için. (tamam uzatma artık :D )

sağlıklı bir vücut ile yaşamak için yapıyorum

aşırı derecede sinirli,asabi ve hırçın bir karakterim var.Başka insanlara bunlardan dolayı harcıyacağım enerjiyi her zaman cardio yaparak harcadım ama belli bir süre sonrada vg ye başladım.Böyle daha iyi oldu :)

Bence her kim karşı cins için yapmıyorum derse yalan söylüyo olur tabiiki en başta kendimiz için yapıyoruz fakat karşı cinste büyük bi etken bence sonuçta tek cins olsaydı insanlar kendilerine önem vermezlerdi.

Birgün milliyet gazetesinin bir parçasını gördüm biryerde 84 yaşında ama çok güzel fizikli bir adamın resmi vardı adam haftada 3 gün düzenli bb yaparak ve düzenli beslenilerek o yaşta o şekilde olunabilceğini söylüyordu çok hoşuma 7-8 yaşında Taekvondo adında saçma bir spor a baslamıs ve uzun yıllar yapmıştım ardından o yaşlı adamı o şekilde görünce sağlık için bb yapılmalı dedim ama asla bırakılmamalı sanırım ömrümün sonuna kadar da yapıcam.

Dünyanın en zor sporlarından birini yapmak istedim..
Komik gelebilir size bu ama kitabına göre bu sporu yaparsanız dünyanın en zor sporlarından biri oluyor.7/24 atletsiniz ve yaşam tarzınızı hayatınızı bu spora kanalize ediyorsunuz..Diyer pek çok sporda tam tersi oluyor sporu kanalize ederiz..İşin idmanı beslenmesi supplementı kimyasına girince bi bakıosunuzki 7/24 spora iç içesiniz.. He bide ayrıca demir yalan sölemez ;)

Body hakkıyla yapılırsa gerçekten en zor sporlardan biri aynı zamanda da alternatif sporlar içerisinde gerekirse 15 dakikada bile yapılabilmesi evde yapılabilmesi gibi özellikleriyle de herkese hitap eden bir spor dalı....

Back
Yukarı