Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S: Vücut geliştirme boyu kısaltır mı?
C:Yapılan araştırmalar gelişimi devam eden kemiklerin baskıya maruz kalması sonucu daha çabuk sertleştiklerini göstermiştir.Ağırlık çalışmaları sonucu hem kemikler erken sertleşmekte hem de gelişen kas dokusu nedeniyle tendonlar kemikleri tutmaktadır.Bu nedenlerden dolayı ergenlik çağında yani büyüme safhasında ağır antrenman teknikleri uygulanmamalıdır.Yalnız bir temel oluşturmak üzere düşük ağırlıklar ile kültür fizik hareketleri uygulanabilir.

S:Anrenman yapmayı bırakınca kasların sarktığı doğru mu?
C:Nedense bu söylenti halk arasında çok yaygın.Aksine antrenman yapmayı bırakınca kaslar sarkmaz ,küçülür.Elbette kasların içinde hava veya su yok ki sarksın.Kaslar olağan zorlama ile karşılaşmayınca kas hacminde bir azalma-atrofi oluşur.Bu olayı en iyi uzun süre hareket edemeyen yatalak hastalarda veya kolu yada bir eklemi sakatlanmış kişilerde gözlemyebilirsiniz.Bu şahısların söz konusu adalelerinde gözle görülür derecede bir küçülme gerçekleşir,ama sarkma olmaz.Nitekim "kas hafızası" denen olaydan ötürü uzun süre baskı görmemiş kaslar eski formlarını çok kısa zamanda yakalamaktadırlar.Yalnız şunu da belirtmekte fayda var ki enerji tüketiminin azalmasından dolayı yağ dokusunda bir artma olabilir.

S:Vücut Geliştirme kalbi büyüterek kalp krizine yol açabilir mi?
C:Kalp istem dışı çalışan bir kas olmasına karşın devamlı zorlama sonucunda onun da gelişmesi doğaldır.Sadece Vücut Geliştirme ile değil diğer güç sporlarında da durum aynıdır.Sanılanın aksine bu durum lehimizedir.Gelişen kalp doğaladır ki güçlenecektir.Fakat uzun bir müddet devamlı egzersiz yapan bir şahıs aniden uzun bir süre neredeyse minimum efor sarfederse kalp ritminde bir bozulma olabilir.Bu yüzden eğer egzersizler bırakılıcaksa bu tedricen azalarak olmalıdır.Ayrıca ağırlığı kaldırırken yani zorlanma anında mutlaka nefesinizi verin ki basınç oluşmasın.

öncelikle selamlar bir kaç sorum olacaktı sizlere suanda spor salonuna gidicek durumum yok 3 gündür evde vücut geliştirmeye başladım 8 kg lik dum bell setim var forumda sizlerden gördügüm kol - omuz - göğüs hareketlerini ve günde 100 120 adet mekik çekiyorum bunları ypamadan once 10 dakka oldugum yerdekosup terliyorum protein ağırlklı besinler yemeye dikkat ediyorum ; menüm şoyle

kahvaltı: 1 dilim kepek ekmeği * beyaz peynir * yumurta

16:00 gibi yemeğim : 1 konserve ton balığı ve ufak bir tabakta marul salatası

boyum 1.88 kilom 75 yaşım 16

Düzenli çalısıyorum kol omuz göğüs hareketlerini 3 setten olmak üzere her sette 10

karın hareketlerini ise 3 setten olmak üzere her sette 15 olarak çalısıyorum

Sizce bu sekilde hiç dengeyi bozmadan her gün düzenli çalısarak evde spor salonuna gitmeden bir sonuca ulaşabilirmiyim ? veya ulaşabilirsem kaç ay gibi bir sürede ulaşabilirim? bir yardım ederseniz çok sevinirim + olarak birde daha kilomu düşürmem gereklimi ?

Selam ben de yaklaşık bir aydır evde kendim çalışıyorum. Herhangi bir spor geçmişim olmadı. 24 yaşında 170 boy 65 kiloyum. Kol bilek kemiklerim oldukça zayıf onun dışında göbek bölgem yağlı.. Benim en çok merak ettiğim dışarıdan hiçbir gıda takviyesi almadan protein tozu gibi, sadece doğal beslenme ile kas yapmak mümkün müdür? Yani ileriki aşamalara geçildiği zaman kesinlikle gerekli midir bu takviyeleri yapmak? Bir de çoğu ağırlığı kaldırırken kaslarım zorlanmazken kemiklerim ince olduğu için kemiklerim zorlanıyor..

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:44 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:40 ----------

Bir de şunu merak ediyorum. Şimdilik evde 2 dambılla olan bu sitedeki programı uyguluyorum. İlk 2 gün göğüs hareketleri çok zorlamıştı 5 kg dambıllarla. Fakat 3. günden sonra 5 kglik dambıllar göğüsümü hiç zorlamamaya başladı. Yani hareketleri 20 tekrar ile 3 set yapsam bile hiç ağrı hissetmiyorum sanki kaslar hiç çalışmıyormuş gibi geliyo bunun nedeni ne olabilir? Hareketi yanlış mı yapıyorum acaba? Örneğin omuz ve biceps çalışırken 5 kg lik dambıllar oldukça zorluyor ama göğüste bu kadar zorlanma hissetmiyorum..

Beslenme ile ilgili sorduğun soru forumun en klişelerinden biri. Yani cevabı çokça verildi.

Ayn ıkiloyla hem göğüs hem kol çalışılmaz. Biceps küçük bir kas olduğu için 5 kg. ağır gelebilir ama göğüslerin için az geliyor. Mantık şöyle; en fazla 12 tekrar çıkarabildiğin bir kilo ile çalışmalısın.

kafama takılan bişey var

evimde 60 kiloluk dumbell seti var, bunlarla kol çalışsam çömelme hareketiyle bacak çalışsam sırt için barfiks göğüs için şınav çeksem vücut gelişimi şekilsiz mi olur? bench press olmadan da göğüs gelişir mi?

kafama takılan bişey var

evimde 60 kiloluk dumbell seti var, bunlarla kol çalışsam çömelme hareketiyle bacak çalışsam sırt için barfiks göğüs için şınav çeksem vücut gelişimi şekilsiz mi olur? bench press olmadan da göğüs gelişir mi?
evde çalışma programı forumda mevcut ve o programı uyguladığınızda vücut gelişimi şekilsiz olmaz bench press yerine dumbbell bench press yapabilirsiniz bunun için bench sehpası alınsa iyi olur yok alamam diyorsanız üç küçük taburede iş görür

selam boyum 188 kilom ise 76, 16 yaşımdayım ve kas yapmaya vücüdum elverişli daha önce bir kaç program uygulayıp bir kaç ayda sonuç almıştım fakat malum okul falan bırakmak zorunda kaldım fakat tekrar başlamak istiyorum tekrar kas yapabilir miyim?

tabiki yapabilirsin neden yapamayasın?
forumu bol bol okumanı tavsiye ederim

sayın üstadalar;
ben 33 yaşındayım boyum 187 kilom 93 haftada 3 gün ortalama salona gitmeye başladım.(bir hafta oldu) kaslı değilde yağlı bir vucudum var forumu okudum taradım işin içinden çıkamadım. salonda ayrı ayrı karın, göğüs ve kol ayrı günlerde çalışyıorum. çok ağır çalışmıyorum. haftada bir kaç günde yapabilirsem koşu yapıyorum. . günlük protein almaya çalışıyorum doğal besinlerle.. şimdi ben fit bir vucut için neyapmalıyım. bazı yererde kas yıkımından bahsedilmiş kafam çok karıştı. konu uzmanı oaln arkdaşım varsa bana özelden yazarsa ssevinirm..

Yardımınıza İhtyacım Var

Öncelikle merhabalar.
Geçen sene yaklaşık 100-105 kilo idim. Vücudumun sanırım yağları göğüste biriktirme eğilimi var. Göğüslerim bir hayli büyüktü bir erkeğe göre. Yani ben başkasında rastlamadım bendeki kadar. Kimsenin yanında soyunamazdım mesela o derece. 6-7 ay içinde beslenmeme dikkat ederek ve spor yaparak 85'e kadar indim. Fakat göğüslerimde hiçbir küçülme olmadı. Göbeği, popoyu erittim ama göğüslerim hala oldukça büyük. Bu sefer daha da kötü oldu göğüsler göbekten büyük neredeyse. Doktora gittim, jinekomasti yok dedi. Geriye kalan tek kurtuluş yolu eritmeye çalışmak.
Sizlere danışmak istiyorum ne yapmam gerek? Ağırlık falan çalışırsam daha mı genişler? Yoksa hala kilo mu vermem gerekiyo. Şu an 89 kilo falanım. Kilo vermekten de korkuyorum ya göbek erimeye devam ederse ve göğüsler yine küçülmezse diye. Şu yağı kasa çevirme muhabbeti doğru mudur mesela?
Zor bir durumdayım bu yüzden her türlü önerinize ihtiyacım var.
Teşekkürler şimdiden.

forumu okumanı tavsiye ederim ancak kısaca şunu söyleyeyim
göbek kasa dönüşmez
yağ kasa dönüşmez
sadece belirli aşamalarda kas yapımına yardımcı olurlar ama anlatıldığı gibi göbek kasa dönüşür hikayesi yanlıştır
beslenmene dikkat ederek sportif bir yaşamla uzun sürede kilo vermen en iyisi
birden kilo vermek/almak sağlığını olumsuz etkiler

abi ben 16.5 yaşındayım 180 boyum var .. Çalışıyorum ancak çevremdekiler beni çok tedirgin ediyor boyun basar diye ve zayıfım 60 kiloyum hem bu işi yaparken hemde kilo alabilir miyim ?

Benide bu spora yağlar kasa dönüşür diye itikleyerek başlattılar olayı antranörümün ilk 2 ay kardioyu basmasından sonra anladım biraz geç oldu :D :D

yağlar kasa dönüşmüyor ama göğüsteki hafif yağlanma kas çalıştıktan sonra işe yarıyor :D

Öncelikle merhabalar.
Geçen sene yaklaşık 100-105 kilo idim. Vücudumun sanırım yağları göğüste biriktirme eğilimi var. Göğüslerim bir hayli büyüktü bir erkeğe göre. Yani ben başkasında rastlamadım bendeki kadar. Kimsenin yanında soyunamazdım mesela o derece. 6-7 ay içinde beslenmeme dikkat ederek ve spor yaparak 85'e kadar indim. Fakat göğüslerimde hiçbir küçülme olmadı. Göbeği, popoyu erittim ama göğüslerim hala oldukça büyük. Bu sefer daha da kötü oldu göğüsler göbekten büyük neredeyse. Doktora gittim, jinekomasti yok dedi. Geriye kalan tek kurtuluş yolu eritmeye çalışmak.
Sizlere danışmak istiyorum ne yapmam gerek? Ağırlık falan çalışırsam daha mı genişler? Yoksa hala kilo mu vermem gerekiyo. Şu an 89 kilo falanım. Kilo vermekten de korkuyorum ya göbek erimeye devam ederse ve göğüsler yine küçülmezse diye. Şu yağı kasa çevirme muhabbeti doğru mudur mesela?
Zor bir durumdayım bu yüzden her türlü önerinize ihtiyacım var.
Teşekkürler şimdiden.

Doktor jinekomasti yok dediyse kilo vermeye devam etmekten başka bir şansınız yok bence. Bol proteinli beslenin, mutlaka vücut geliştirme hareketlerini de yapın. Zamanla düzelecektir. Bunu şöyle düşünebilirsiniz: Göğüslerinizin vücudunuzda yağ tutma kapasitesi çok yüksekse ilk önce oralar yağ tutacaktır, daha sonra diğer kısımlarınız. Yağı yakarken ise, daha sonradan yağ aldığınız kısımlardan daha çabuk yağ kaybedersiniz. En zor olan kısım ilk en önce yağ tutan kısımdır. Yani bu şekilde yağ kaybetmeye devam ederseniz yakında göğüslerden de yağ kaybedeceksiniz.

slm ben izmirden yazıorum aranıza yeni katıldım vucud geliştirmeye baslayalı 1 hafta oldu ama mekik çekmekten karnımda tutulamlar olduğu için muscorilin kasgevsetici hapını aldım acaba kasgevsetici kulandığım için kaslarım daha ii çalışmazmı.bu tutulmalar ne zaman sona erecek çünkü hareketlerimi kısıtlıyorum vede çok acı çektirıor bana normalmi cvap yazarsanız sevinirm.

şğğlğlğü,ğlbench_O

Meraba abiler ben 16 yaşındayım 1.66 boyum var 58 kloyum ve body başlıcam bundan önce 14 yaşımda biraz inşaat çalıştım önce kol kasım çok ii geliştii sonra epeyi yüzüm gögüs kasım felan çok i oluştuu şimdi birazda body ye başlamak istiyorum korkum şu kii boyumun uzamamasıı sizce başlamalımıyıımmm

Back
Yukarı