Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
spora başlayalı 3 hafta olcak 177 boy ve 66 kiloyum bu hafta perfect nutrition gainer kullanmaya başlıcam yanında aynı markanın protein tozunu antreman günlerinde antremandan önce ve sonra off günlerde sabah ve akşam yada off günlerde sadece sabah gibi bi kullanım yapmayı planlıyorum sizce iyimi kötümü olur bu kullanım? gainerın kullanımını hocaya sorucam onun hakkıında bi bilgim yok şuan. Protein tozunu günlük ihtiyacımı okul staj nedeniyle karşılayamadığım için kullanıcam 3 aydan önce gereksiz olduğunu biliyorum.

3. ayım bitmek üzere. Creatine ve Glutamin kullanmak için erken mi? Şu anda aminoasit ve gainer alıyorum. Gainer+Whey+Creatine+Glutamin karışımı yapsam faydasını görür müyüm ya da tam tersi pirince giderken evdeki bulgurdan mı oluruz? Oranlar düzgün ayarlanırsa karaciğere aşırı yüklenme engellenir mi?

Ek olarak, amacım kilo almak tabiki, bir miktar kilo aldım fakat göbek de çıkıyor ister istemez. 180 boy 68 kilo şu anda. Kısa vadede 70'i görmek istiyorum psikolojik sınır diyebiliriz.

Merhaba herkese,

1,84 boyunda 81 kilo ve yaklaşık Ağustos ayının sonlarından beri sporla haşır neşir olan biriyim. Ekim'e kadar hemen hemen hep kardiyoyla uğraşırken, Ekim'den itibaren düzenli olarak ağırlık tarafına geçtim. Ve yaklaşık 15-20 gündür Muscletech Nitrotech protein tozu kullanmaktayım sabah kalkar kalkmaz ve antreman sonraları üzüm suyunun arkasından içerek. Tozum yavaş yavaş azalmaya başladı ve yeni bir toz almam gerekecek.

Sizlere sorum şu şekilde olacak. Antreman sonrası bir an önce kasların beslenmesini sağlamak adına bu şekilde sadece whey kullanmam yeterli olur mu, yoksa amino da kullanmalı mıyım bu spor gecmişimle?

Birde toz olarak Nitrotech kullanmaya devam etmeli miyim sizce, yoksa başka bir toza mı geçmeliyim?

Cevaplarınız için teşekkürler..[DOUBLEPOST=1393276316][/DOUBLEPOST]
ikisini de uygulayabilirsin.

Peki hocam hangisi daha verimli? Ağırlık antremanından sonra üzüm suyu ile wheyi almak mı, yoksa kardiyo da bittikten sonra almak mı?

Teşekkürler..

Son düzenleme:
Herkese merhaba. Aranıza yeni katıldım. Spor yapmaya başlayalı yaklaşık 2 ay oluyor fakat bu 2 ay boyunca kardiyo çalıştım. Biraz yemeklerden de kısarak 91 kilodan 86 kiloya inmeyi başardım. Hali hazırda da hala göbeğim yeterince erimiş değil. Ağırlık çalışmalarına ise başlayalı yaklaşık 1 hafta oldu.
Öncelikle 2 haftadır forumda "yeni başlayanlar" için açılmış konuların hepsini okuyorum. Takdir edersiniz ki bu kadar çok soru ve cevabın içerisinde aradığını bulmaya çalışırken insan bir süre sonra kayboluyor. Yeni bir konu açıp forumda tabii ki kirlilik yaratmak istemiyorum o yüzden buradan bu konuda değerli üstatların tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.

Boyum 1.85 kilom 86 yaşım 27. Çalıştığım iş sebebiyle gündüz 9-6 arası sürekli bilgisayar başında oturuyorum.

Benim sormak istediğim kilo almadan nasıl hacim kazanılacağı ve beslenme konusunda yapılması gerekenler..
Örneğin makarna, pilav vs karbonhidrat almam gerekiyorsa ve ayıca bunun yanında protein için tavuk,balık,yumurta vs tüketmem gerekiyorsa bunlar bende kilo ve göbek oluşumuna sebep olmaz mı ?
Eğer ki diyet yapmam gerekecekse de ağırlık çalışmasında bana lazım olan gücü kuvveti nasıl sağlayacağım ? Supplement kullanımının ilk 3 ay tavsiye edilmediğini biliyorum fakat beslenme konusunda eksiklik olursa whey vs. sayesinde bunu kapatabilir miyim ? Örneğin akşamları yemek yemeden sadece protein tozu içsem kilo almadan hacim kazanabilir miyim ?
Açıkçası ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ve fitness konusuna çok uzağım. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba.
184 cm - 68 kg
Yaza tişört giymem lazım ..spora daha öncede gittim hardline progainer kullanmıştım ve 73 kilo olmuştum (2 ayda)
Şimdi uzun süreli spora başladım ve beslenmem düzensiz olduğu için gainer yine kullanacağım. Gainer ile birlikte etkili kilo artışı ve hacim için başka ne kullanmalıyım. (amino-protein tozu-xplod vs...)
Maddi olarak orta seviyedeyim ama bu işi kafaya koydum.Teşekkür ederim

Selamlar,salonda 3.ayıma girdim ve 1 aydır düzenli protein tozu kullanıyorum,haftada 4 gün salona gidiyorum.Protein tozunu sadece spor yaptığım günler alıyorum.Başlamadan yarım saat önce,program bittikten hemen sonra ve akşam yatarken.Ölçek olarakta her alımda 300 ml suya 1 ölçek atıyorum.Sizce kullanma şeklim doğrumu? Yanlış ise doğrusu nedir?

2 aydır spora devam ediyorum eskiden 5 aylık bir geçmişim vardı 1sene önce başladığım ilk ay normal giderken hocam 2. ay eski programıma döndürdü ve protein kulanmamı istedi sizce yanlışlık varmı not 110 kılo civarıyım 107 düştüm yemek olarak et tavuk yağsız makarna pılav konbinasyonu yapıyorum hafta sonu kaçamağım var pazartesi salı çarşanba of perşenbe cuma calışıyorum cumartesi pazar of yorumlarınız çok önemlı protein tozunu bırakmalımıyım yoksa benım için daha erken deil devammı proteini sabah uyanır uyanmaz bide spordan sonra akşam alıyorum şimdiden çok teşekkürler

Merhaba arkadaslar,
Araniza yeni katiliyorum. Gecte olsa uzun zamandir istedigim spora baslamis bulunuyorum. Benim belkide duymaktan sikilacaginiz bir kac sorum olacak. Iki gun once bir spor salonuna kayit olarak basladim. Belli olcumler yapildi ve bunun dogrultusunda bana bir program verildi. Haftada 4, 5 gun salona gitme sansim var. zaman kaygim yok. Asagida bana verilen programi ve olcum sonuclarini sizinle paylasacagim. Bu dogrultuda kullanmam gereken protein tozu ya da diger supplementler konusunda bana yardimci olmanizi bekliyorum. Simdiden cok tesekkur ederim.

ypupyzyh.jpg

6u2egeby.jpg

merabalar yenı aranızda olmaktan ve bılgılerınızden faydalanmak adına sımdıden tesekkurler bodyforum uyelerım
yasım 27
boyum 178
kılom 105
sız degerlı uyeler vucut gelıstırmeye pazartesı gunu baslayacagım 31.03.2014 tarıfınde nasıp olursa
baslayacagımspor saolununda buhar banyosu sauna havuz hersey mevcut skyp port spor solonu beydıkduzu subesı bılenler bılır sıze soracagım seyse yenı basladıgım ıcın kuskularım ve suphelerım var kac ayda fazla kılolarımdan ve vucut kendını bellı edecek hale gelır haftada 3 gun gıtmeyı dusunuyorum sızce uygunmudur sımdıden tesekkurlerrr

flexor tam bir efsanesin öncelikle bunu belirtmek isterim.
spora yeni başladım takviye alacaktım yazını okuduktan sonra vazgeçtim saolasın

merabalar yenı aranızda olmaktan ve bılgılerınızden faydalanmak adına sımdıden tesekkurler bodyforum uyelerım
yasım 27
boyum 178
kılom 105
sız degerlı uyeler vucut gelıstırmeye pazartesı gunu baslayacagım 31.03.2014 tarıfınde nasıp olursa
baslayacagımspor saolununda buhar banyosu sauna havuz hersey mevcut sıze soracagım seyse yenı basladıgım ıcın kuskularım ve suphelerım var kac ayda fazla kılolarımdan ve vucut kendını bellı edecek hale gelır haftada 3 gun gıtmeyı dusunuyorum sızce uygunmudur sımdıden tesekkurlerrr

Merhaba arkadaşlar forumla yeni tanıştım süpermiş burdaki bilgiler çok yardımcı oldu adım can 19 yaşındayım
bi kaç sorum olucak arkadaslar . 2 sene once 1 yıl kadar kick boks yaptım geçirdigim kaza sebebiyle. şimdi ise kasım aralık ocak subat aylarında body yaptım . sımdı 1 ay oldu bırakalı tekrar basşlıycam başladıktan 2 hafta sonra proteın tozu ve kgt düşünüyorum (hardline ) daha önce kullanmadım hıc besın . önerileriniz varmı ? bide spora başladıktan sonra 2 hafta sonra alıcam . gün içerisinde iş koşuşturma sebebıyle proteın oranım az ve sürekli olarak da et bal tavuk yiyemiyorum . proteın tozu ihtiyacım oluyo önerebilceginiz varmı aklımda ( hardline vhey3matrix var bide amino full yada kgt ) bu aralarda aşırı zayıfladım . istedigim kilo bu degil . kollarım incecik kaldı bana göre.

kilo : 69
boy : 1.76

Merhabalar bir bayan olarak fitnessla ilgileniyorum. 1 ay oldu baslayali. Aslinda hic fazlam yok diyebilirim. 1.65 boyum 48 kiloyum. Istedigim zayif olmak degil biraz guclenmek ve fit olmak. Henuz 1 ay oldu ve gittigim salon bana protein tozu onerdi. Kullanmayi dusunmuyorum. Fazla yemege aliskin olmadigim icin kendimi zorluyorum. Onlarda bunun takviye olacagini soyluyor. Normal saglikli bir sekilde beslenerek istedigim fit bir vucuda kavusamaz miyim? Biraz kaslarimi guclendirmem icin sart mi bu ek besinler? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Merhabalar bir bayan olarak fitnessla ilgileniyorum. 1 ay oldu baslayali. Aslinda hic fazlam yok diyebilirim. 1.65 boyum 48 kiloyum. Istedigim zayif olmak degil biraz guclenmek ve fit olmak. Henuz 1 ay oldu ve gittigim salon bana protein tozu onerdi. Kullanmayi dusunmuyorum. Fazla yemege aliskin olmadigim icin kendimi zorluyorum. Onlarda bunun takviye olacagini soyluyor. Normal saglikli bir sekilde beslenerek istedigim fit bir vucuda kavusamaz miyim? Biraz kaslarimi guclendirmem icin sart mi bu ek besinler? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Normal besinlerden protein ihtiyacınızı karşılıyorsanız gerekli değil.. kilonuza göre yuvarlama rakam 75-100 gram arası protein almanız yeterli olur günlük..

Herkese merhabalar arkadaşlar umarım bu mesajima cevap verecek biri vardır ben 7 aydır body yapıyorum suplement almadım geçen gün bi protein tozu aldım içimde şüphe kaldı markası heardline power pro %50 whey %40 soya proteini bu ürünü kullanan arkadaşlar var mı etkisi nasıl mesajıma cevap verebilecek arkadaşlar yorumu mu alıntı olarak cevap yazarlarsa bildirim geldiği an cevap verebilirim Tsk ederim

HTC One X+ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Normal besinlerden protein ihtiyacınızı karşılıyorsanız gerekli değil.. kilonuza göre yuvarlama rakam 75-100 gram arası protein almanız yeterli olur günlük..
Herkese merhabalar arkadaşlar umarım bu mesajima cevap verecek biri vardır ben 7 aydır body yapıyorum suplement almadım geçen gün bi protein tozu aldım içimde şüphe kaldı markası heardline power pro %50 whey %40 soya proteini bu ürünü kullanan arkadaşlar var mı etkisi nasıl mesajıma cevap verebilecek arkadaşlar yorumu mu alıntı olarak cevap yazarlarsa bildirim geldiği an cevap verebilirim Tsk ederim

Hardline Nutrition Power Pro | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu

Selamlar aranıza yeni katıldım aslında 3 aya yakındır takip ediyorum ve spor yapıyorum Başlama nedeni kilo almakti 1.aydan sonra progainer kullandım ve faydasını gördüm 68 kilodan 74 . 75 arası geziyorum şimdi şekillendirmek ve belirgin hale gelmesini istiyorum kasların zaman alacak biliyorum sabırlıyim fakat hocam kafamı karıştırdı bugün bende sizlere sormak istedim ıronmaxx toz glutamin pro powder ve créa bo lık um kreatin önerdi forumlarda amino asit den bahsediliyor ben konuyu gerçekden yabancıyim yaklaşık 3 ay olucak gelisme tabiki var istediğim gibi artık sekillenmelerini ve hacimlenmelerini istiyorum sizler ne tavsiye edersiniz uzun oldu biraz anlatabilmisimdir umarım değerli yorumlarını bekliyorum

Son düzenleme:
Boyum 178 yaşım 22 kilom 63 dü hardline gainer aldım 1 ayda 2 bucuk kilo aldım sizce devam edeyim mi yoksa protein mi alayım benim hedefim 75 80 kilo arası bişey olmak. Önerilerinizi bekliyoum

Arkadaşlar merhabalar, bir başka başlık altında da benzer sorular sormuştum fakat hızlı yanıt almak açısından tekrar yazıyorum.
Uzun bir süredir forumda araştırma yapıyorum fakat henüz düşüncelerimi neticeye ulaştırabilmiş değilim.
Yaklaşık 3 ay düzenli spor yapıp 1 ay ara vermek zorunda kaldım, aradan sonra ise yaklaşık 2 aydır düzenli olarak spor yapıyorum ve takviye olarak performans serisi protein tozu kullanıyorum. Bu bahsettiğim dönemlerin öncesinde de kısa aralıklarla fitness geçmişim mevcut.

Son 5 aylık dönemde incelme ve sıkılaşma haricinde, kendimi tatmin eder bir gelişme sağlayamadığım için supplement takviyesine ihtiyaç duyuyorum.

Yaş:25 -- Boy:1.77 -- Kilo:73 -- Karın bölgemde yağlanma var. Amacım yağ yakmak ve kas kütlesinde artış sağlamak.

Protein tozuna ilaveten; Glutamin, BCA ve Aminoasit takviyesi yapma düşüncesindeyim, fakat bir türlü karar verip kombinasyon yapamadım. İlaveten bir kür de termojenik -Animal Cuts- kullanma düşüncesindeyim, bu sebepten de Creatin içeren protein tozumu da değiştirmeyi planlıyorum.

Her türlü eleştiriye ve yoruma açığım, bilgisi olan arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum.

*Nabız saati ile antreman yapıyorum.
*Beslenmeme dikkat ediyorum.
[DOUBLEPOST=1399741310][/DOUBLEPOST]
Boyum 178 yaşım 22 kilom 63 dü hardline gainer aldım 1 ayda 2 bucuk kilo aldım sizce devam edeyim mi yoksa protein mi alayım benim hedefim 75 80 kilo arası bişey olmak. Önerilerinizi bekliyoum

Yağız merhaba, sorduğun soru ile pek alakalı değil fakat; "günlük 3.5 litre süt + yatmadan önce karbonhidrat" takviyesi ile ayda 2-3 kg alınabildiğini okumuştum.
İlgini çeker ise bir araştır, belki faydası olur

Son düzenleme:
Back
Yukarı