yulaf ezmesi yemenin yolu

M0ssento

Yeni Üye
Ben de bu ürünü 2-3 ay önce forumdaki abilerim sayesinde keşfettim.Çok aradım sonunda buldum.Ama tadı gerçekten berbattı.Düşündüm taşındım sütün içine nutella katıp yedim.Gayet güzel oldu ama zararı çoktu :) Ne yapsam diye düşünürken mutfak dolabında duran special k yı farkettim :) Karıştırıp yemeyi denedim ve afiyetle yedim.Lifalifi yiyemiylenler için ideal bi yöntem bence :)

Yapacağınız şey 500 gr lifalif le 250-300 gr special k yı ağzı kapalı bi kaba koyup karıştırmak.Tüketeceğiniz zaman eşit şekilde dökün kaseye.

Afiyet olsun thums:

Cok bir yemek tarifi olmasa da :) pratik cozum digelim, gerci special K seker iceriyor mu bilmiyorum :)

ben daha yeni yedim bir tabak,konuda tam denk geldi ;
öncelikle spesiyal k da manyak şeker var hemen poşeti yan çevir oku görürsün.
ben nestle nesfit azmiktarda ekliyip,lilatifi bolca döküp üzerine yoğurt ilave ediyorum ve yemesi çok kolay oluyor.
nesfitte spesiyal k dan daha az şeker olmasına rağmen yinede bizler için çok şeker ihtiva ediyor çok az eklemek gerekir..

Kisacasi arkadaslar gozlerimizi yumacagiz ve yulafimizi yiyecegiz, bu soylenen urunlerin keyif vermesi hep sekere bagli, ben yogurt yulaf taraftariyim arada sutte katnatirim.olmadi yagsiz yogurt, rendelenmis bir meyve ve yulaf ezmesi karistirin.

Bal pekmez fln herseyı denedım tadı benı tatmın etmedı gecen gun sutle bırlıkde bıraz kavun dogradım ıcıne tadı gayet guzel oldu tavsıye ederım(kavun bal gıbıydı:D)

Bal pekmez fln herseyı denedım tadı benı tatmın etmedı gecen gun sutle bırlıkde bıraz kavun dogradım ıcıne tadı gayet guzel oldu tavsıye ederım(kavun bal gıbıydı:D)

lifalif yemede yeni çağ açtınız tebrikler thums:

Ya ben bu yulafı sade yemeyi de çok seviyorum :D Acaba öyle yesek de olur mu yoksa illa sütle falan mı yememiz lazım?Ben tadını çok sevdim kaşıkla yiyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Litalifi niye yiyemiyorsunuz ? o kadar da kötü değil bence :)

Ben ilk başlarda yulaflı yumurta yapıp yiyordum çünkü hiç yiyemiyordum sütle.Ama daha sonra yemeye başladım.Sütte yumuşayana kadar bekleyin, içine şekerli birşey atın (bal,pekmez,şeker ) bir şekerkaşığı olsada yeter.Bir hafta böyle tüketmeye devam edin.Dahasonra alışıyorsunuz sade sütle yiyebiliyorsunuz ama başlarda biraz kendinizi zorlamanız gerekecek.
Benim taktik buydu bilgilerinize , afiyet olsun...

Yulaf en kolay ve en lezzetli yolu benim için 1 kaşık splenda toz tatlandırıcı,1,2 kaşık tarçın,sıcak su şeklinde karıştırılarak yenmesidir kesinlikle tavsiye ediyorum eğer zorluk çekiyorsanız.

Yulaf en kolay ve en lezzetli yolu benim için 1 kaşık splenda toz tatlandırıcı,1,2 kaşık tarçın,sıcak su şeklinde karıştırılarak yenmesidir kesinlikle tavsiye ediyorum eğer zorluk çekiyorsanız.

sıcak suyla mı ? sütle tadı kötü oluyor suyla nasıldır acaba :confused:

ben kuru üzüm atıyorum içine, ya da 4 tane yumurta beyazı +1 tane tam yumurta bir kaseye koyun iyice çırpın bunu üstüne lifalifinizi dökün, bunları karıştırın sonra yağsız lor peyniri atın onuda iyice karıştırın, görüntüsü kötü gelecektir size ama tadını beğeneceksiniz, sonra bildiğiniz gibi tavaya yağı döküp peçeteyle siliyoruz ki altı yapışmasın hem de yağsız olsun bu karışımı direk atın tavaya üstüne isot, kekik , pul biber ekleyebilirsiniz tercihe göre(ben ekliyorum)
besin değerleri
75 gram lifalif attığımızı varsayarsak 50 gram da lor peyniri
8 gram yağ
32-33 gram protein
50 grama yakın karbonhidrat
kalorisi de
404 kalori civarında olacaktır
Afiyet olsun

Back
Yukarı