Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
peki bu takıldı dediğiniz ürünlere ne oluyor?Yani gümrükte bekliyor mu yoksa geri mi gönderiliyor?

peki bu takıldı dediğiniz ürünlere ne oluyor?Yani gümrükte bekliyor mu yoksa geri mi gönderiliyor?

geri gitse bile amerikaya başka bir ülkeden vitamin sokamıyosun :) yani çıkan bir daha geri giremiyor çünki ya içine başka birşey koydularsa türkiyede :)

Fedex'e email attım ama belki daha önce karşılaşan vardır.
resimde fedex tracking ilk defa gördüğüm bir uyarı çıktı..bunun tam olarak ne manaya geldiğini bilen var mı? gümrükte takılma ilemi ilgili? Yoksa fedex dışında bir kargoya (ekspess gibi) teslim edildiğini falan mı anlatıyor..

Paperwork available for non-FedEx broker
Package available for clearance

fedexmj3.jpg

Benim de bir problemim var, şimdi ben siparişimi verdim bb.com'dan ancak parayı hala yatırmadım, nedeni şu, sipariş ismi benim üzerime, ancak ben wu ile para gönderemiyorum daha 18 olmadığım için. Acaba bu sorun yaratırmı? Bilen varmı? Mail attım bugun bb.com'a ancak pek iyi değil ingilizcem derdimi çok iyi anlattıgımı sanmıyorum. Şunu yazdım;
Hello, i'm going to pay into my order. But at my order my name is : Yasin Kaya Cakiroglu
At Western Union money sender person name is different. Is this make a problem?

sayın diez, paketim.com dan kontrol ettiginizde ne diyor?

paketim.com'u unutmuşum saolasın..
aynen şöyle diyor biraz içim rahatladı ama yinede alışık olmadığım bir ifade..

01 Ekim 200712:33:00Gümrük görevlisi için evrak hazırISTANBUL / TR

01 Ekim 200712:32:00Gümrük geçiş izni için hazır ISTANBUL / TR

Son düzenleme:
gecis izninden sonra "evrak" tan bahsettigi icin sanırım gumrukten fedex elemanına verilen "onay" evragından bahsediyor. gule gule kullanın :) bende bugun vericektim siparis bi an olsun cekindim.

bu arada paket detayınızda ne vardı? daha once paylasmadıysanız yazabilir misiniz? tesekkurler

saol eliasGR..
az önce paketim.com'da şu iletiyi gördüm

13:51:00Hedef noktada aktarılıyor

fedex trackingde de
in transit ifadesi var..

paket içeriği

Optimum 100% Whey Protein, 10 Lbs., Double Rich Chocolate $76.99
Controlled Labs Green MAGnitude, 1.83 Lbs., Sour Green Apple $39.99
Universal Animal Pak, 44 Paks $22.97
Prolab Glutamine Powder, 300g + 100g FREE! $18.99
NOW Tribulus 1000, 90 Tablets $11.49
Subtotal:
$170.43
Coupon savings:
$20.00
Discounted subtotal: $150.43
Shipping cost: $76.99
Total: $227.42

saol eliasGR..
az önce paketim.com'da şu iletiyi gördüm

13:51:00Hedef noktada aktarılıyor

fedex trackingde de
in transit ifadesi var..

paket içeriği

Controlled Labs Green MAGnitude, 1.83 Lbs., Sour Green Apple $39.99
Universal Animal Pak, 44 Paks $22.97
Prolab Glutamine Powder, 300g + 100g FREE! $18.99
NOW Tribulus 1000, 90 Tablets $11.49
Subtotal:
$170.43
Coupon savings:
$20.00
Discounted subtotal: $150.43
Shipping cost: $76.99
Total: $227.42

sevgili diez sende çıkan o ibare bugün bende de çıktı ama beni o ibare belirmeden önce İstanbul fedexten aradılar ve paketimin takıldığını söylediler.. Daha sonra bana imzalamam için bir faks çektiler onu geri yolladıktan sonra da sendeki ibarenin aynısı çıktı ve malım izmir gümrüğe yollandı.. Seni aramadıklarına ve sen birşey imzalamadan senin paketini yola çıkarttıklarına göre seninkinde sorun yok.. Ama kadının bana telefonda söylediği benden izmir gümrükte belirli ücretler talep edileceği ve hatta bakanlıktan izin bile isteyebilecekleri yönündeydi.. Ben şuan araya sokacak birini bulmaya çalışıyorum yoksa paketimi alamayacağım.. Umarım seninkinde böyle bir sorun yoktur.. Bu arada paketim 20 lbs ve total olarak hemen hemen seninkiyle aynı parayı verdim..

01 Ekim 2007 13:51:00 Hedef noktada aktarılıyor
01 Ekim 2007 12:33:00 Gümrük görevlisi için evrak hazır
01 Ekim 2007 12:32:00 Gümrük geçiş izni için hazır

saatler bile aynı :)

Pluchart ve Diez,

Arkadaslar, "Gümrük görevlisi için evrak hazır" yazisi ciktiysa unutun o paketi.

Tabi, gercekten adaminiz varsa ve gumrukten paketi sorunsuz cikarip verebilecekse bilemem.
Ama o yazi yazdiysa, paketiniz gumruklenmek icin gumruge alinmis demektir.

FedEx'deki bayan beni de aradi ve ayni seyleri soyledi.
Ben, kisaca masraf ne kadar olur eger gumlukten cekmek istersem diye sordum.
Cevap ; yaklasik 300 kusur YTL.
Peki geri yollamak, iade etmek istersem diye sordum.
Cevap ; yaklasik 400 kusur YTL (bu defa geri donus FedEx masrafi da ekleniyor) Tabi odemeyi karsi taraf yapiyor. Ama mali geri kabul ederse.
Peki hic ilgilenmezsen diye sordum.
Cevap ; yaklasik 20-30 gun bekleniyor ve daha sonra mal devletin oluyor.

Anlasilan FedEx'de öldü.
Yaklasik 1 ay once ayni seyler UPS 'de yasanmisti.

Son düzenleme:
benim bu yurtdışından daha ilk siparişimdi.. açıkçası iş bu noktaya geldikten sonra tanıdık olsa bile ne kadar işe yarar bilemiyorum.. sonuçta gümrüklendirmede ciddi rakamlardan bahsediliyor.. demezler mi o tanıdığa "arkadaşım bizim başımızı mı yakacan bu malı gümrüksüz çıkartarak" diye.. yine de elimden geleni yapacağım valla.. ama bugün hem benim paketim hem de diez'in paketi açılıp kontrol edildiğine göre belki artık adamlar hangi kutuyu açmaları gerektiğini bile öğrenmişler diyebiliriz.. yine de hayırlısı, belli olmaz ama sanırım yurtdışından sipariş yavaş yavaş zorlaşacak.. en azından büyük paketler için.. benim siparişim 1 kutu vitamin 1 kutu glutamin olsaydı belki o boyutta bir paket dikkat bile çekmezdi.. belki de biz abarttık son zamanlarda çok büyük paketler sorunsuzca ulaşınca..

sayın pluchart paket detayınızı yazabilir misiniz? yani dusuk bir ihtimal ama belki belli baslı urunler takılıyordur atıyorum multivitamin gibi...

Pluchart,

Eger, siparisin BB.com 'dansa zaten oradan gelen paketlerin, karton kutularinin uzerinde kocaman Bodybuilding.com diye yaziyor.

Fakat yazmasada birsey degismez.
Cunku butun paketlerin icerigini belirten bir kagit butun paketlerin uzerindeki naylon cepteki kagitta yaziliyor.

Bu arada " belki artık adamlar hangi kutuyu açmaları gerektiğini bile öğrenmişler diyebiliriz.. " diye yazmissin.
Suna emin ol, buyuk yada kucuk, gelen butun paketler aciliyor ve oradaki kontrol eden kisiler karar veriyor, gumruge cekip, cekmemeye. Kisaca oradaki kisinin (kisilerin) insafina kaliyorsun.

Benim ayni icerige sahip iki paketimden birinin gumruge alinip, birinin hic sorunsuz bana geldigi de oldu.
Fakat bana ulasan butun paketler (buyuk ya da kucuk), alttan acilmis, icerigine bakilmis ve daha sonra FedEx'e ait koli bandiyla yeniden bantlanmis olarak geldi (bandin uzerinde "FedEx Gumruk Kontrol" gibi yazilar yaziliydi).

Son düzenleme:
eLiasGR,

Benim paketteki urunler ; Protein, Aminoasit (BCAA) ve Glutamine icerikliydi.

Vitamin, mineral veya multivitamin tipi urun yoktu icinde.

Arkadaşlar yapmayın etmeyin korkutuyorsunuz vallahi beni.. Parayı yatırmadım ancak, bu durumda düşünmeden de edemiyorum, diez senin siparişin takıldı mı acaba ?

Controlled Labs Orange Triad, 270 Tablets $29.79
Labrada CreaLean2, 120 Capsules $17.99
ben bu 3'ünü alcam ama gümrükden geçermi diye tedirginim sizce birini çıkartimmi ve siz olsanız hangisini çıkartırdınız şimdiden teşekkürlerSubtotal: $124.77 Shipping cost: $67.99
getmsg
Total:
$192.76

Kusura bakmayın biraz karışmış ayrıca siparişi bodybuilding'den vercem kargo şirketi fedex.

alper,

Biraz beklemeni tavsiye ederim (en azindan 1 hafta bekle) veya sadece deneme amacli, gumrukce alinsa da fazla uzulmeyecegim miktarda bir siapris ver sadece ..

Bakalim devam edecek mi, gumrukteki sıkılık.

Umarim, bir (veya birkac) gunluk teftis gibi bir sıkılıktır ve gecer.
Fakat cok da umutlu degilim. Cunku UPS'teki de boyle basladi ve duzelmedi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı