5 kglik dumbellarla yapıyorum omuz hareketlerini şimdi 4x8 şeklinde şimdi tekrar sayısını arttırıyım mı yani ?
Beyler ben daha yeniyimö bu forumda ama gerçekten çok önemli bir konuya değinmişsiniz.Benim yasım 17 ysıtlarıma gore doğustan biraz daha yapılıyım 1 senedir de dumbellarımla iyi çalısyorum bu yaz basında 5 kg dumbellardan 7.5 ve 10 a çıkarabilen dumbellara geçtm omuzlarım geniş ama daha da genişletmek için 7.5 kg la 3*10 seklinde yapıyorum 5 6 omuz hareketini size 5 kgdumbella donmelimiyim yoksa 7.5 la mı devvam etmeliyim simdiden çok sağolun
5 6 hareket degılde 3 hareket 4*10 yap bence..Yada 4 hareket 3*10..Benım onerım omuz ıcın..
Dumbell press
Sıde lateral raıse
Front raıse (eger 4 hareket yapmak ıstıyorsan bunu ekle)
Rear lateral raıse
Peki ben 7.5 la da rahat 10 tekrar çıkarabliorm 7.5 ile devam ediyim değil mi? İlginiz için sağolun
peki fazla çeşitli omuz hareketleri yapmak zararlı mı?weightlifter
Fazla cesıtten ne kastetıgıne baglı..Yanı on, arka ve yan omuzu vurmak ıcın 3 hareket bence ıdealdır..Bırde en basta bır neck press toplam 4 hareket yapar..Ama 12-14 set olmalı max..Sonuc olarak omuzun tum bolgelerını vurmak ıyıdır ama setlerı fazla yapıp overtraınıng olma..
yoksa bütün çalışma 12-14 set olmalı demek istedin de ben mi yanlış anladım![]()
çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler.omuz bölgesi çok önemli gerçekten de. parçalanmaya başladı benim.üstünde duruyorum ciddi manada. lateral raise da 5-6 kg ile çalışıyorum. 3*10 şeklinde . ağırlık sabit kalıp tekrar sayısını mı artırmalıyım. omuz başları için biraz daha hacim istiyorum . omuz çatım geniş ve açılmaya çok müsait 4 ayda 5 cm genişlediler. ama yeterli değil. yardımcı olursanız sevinirim
![]()
Yani press behind neck, dumbell press, upright rowing hareketlerinde ağırlık artışı ,hatta piramit yöntemi yapabilirim.teşekkürler.
çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler.omuz bölgesi çok önemli gerçekten de. parçalanmaya başladı benim.üstünde duruyorum ciddi manada. lateral raise da 5-6 kg ile çalışıyorum. 3*10 şeklinde . ağırlık sabit kalıp tekrar sayısını mı artırmalıyım. omuz başları için biraz daha hacim istiyorum . omuz çatım geniş ve açılmaya çok müsait 4 ayda 5 cm genişlediler. ama yeterli değil. yardımcı olursanız sevinirim
![]()