selam umut,
tri sete gectigimden beri vicudumda belirgin olcude kasların ortaya cıkması durumunu gozlemledim. baslayalı 2 hafta oldu. henuz hııt yapmıyorum 1 saat ortalama 10km/s kosuyorum.
sana bir sorum olacak. kilo verince psikolojim bozuldu diyorsun, bende tam tersi oluyor, kilo verdikçe kendimi iyi hissediyorum, bir öğunde yemeği beğenip fazla kaçırırsam o zaman psikolojim bozuluyor ve 1-2 gun boyunca kendimi sanki tekrar 15 kilo almışım gibi hissediyorum, taa ki karnımdaki şiş inene kadar. kotu bir duygu gercekten.
sen de psikolojinin neden bozuldugunu paylasirsan bizde onceden tedbirimizi alalım.
Guzel anlatmışşın Umut. bazen dediklerini ben de dusunuyorum, şu anda onumde bir hedef var, surekli o hedefe ulaşmak icin cabalıyorum, peki ya o hedeflediğim kiloya inince ne yapacağim?? iste beni en cok korkutan soru bu oluyor, o yuzden daha o kiloya 20 kg falan varken planlarımı yapıyorum. kilo verdikten sonra tek hedef fit bir vicuda sahip olmak hatta fit ötesi diyebiliriz. cevremde 1-2 ciddi kaslı insan var ve yakın arkadaşlarım oldugu icin surekli onlardan feyz alıyorum.. bu beni moralman hep diken üzerinde tutuyor. buna benzer (simdi burada aciklayamayacagim) birçok parametre var aklımda ve bunları dusundukce hep uyarılıyorum ve en ufak bir çöküntü moralsizlik anında tekrar aynı moda girebiliyorum.
şöyle bir şeyi de düşünüyorum, seninle aynı yoldayız, yuksek kilolardan asagiya dogru indik iniyoruz.. Ama sen daha henuz kasları sisirmeye baslamadın ve bu beni gerçekten şaşırtıyor. yani inebilecegin kiloya indin zaten neden hala hiit yapıyosun mesela, bunu açıkladın aslında beslenme duzenini oturtmak icin, ama 67 kilo zaten bayağı dusuk bir kilo yani 1-2 kilo oynayarak ayarlayabilirsin bu kadar sıkı çalışmana veya cok cok sıkı diyetine devam etmeye gerek var mı? .. aklımdaki sorular bunlar açıkçası. acaba bu bir saplantı haline mi geldi diye kendime sormadan edemiyorum, bana da aynı psikoloji hakim olacak mı diye merak ediyorum. Bakalım.
Vay be abi Bende 1.73 boyundayım 90 kiloyum.Bu hafta Spor'a başladım.Sporda yaktığım kalorileri geri almamam ve sağlıklı zayıflamam için ne yememi öneririsin ?
Eski beslenme alışkanlıklarını toptan unut sağlıklı besinlerle eskileri yer değiştir ve sporu asla bırakma , formda kalmak hem spor hemde düzenli beslenmeyle gerçekleşebilir , saygılar .Vay be abi Bende 1.73 boyundayım 90 kiloyum.Bu hafta Spor'a başladım.Sporda yaktığım kalorileri geri almamam ve sağlıklı zayıflamam için ne yememi öneririsin ?
Walla abi seni takdir ettim.İnşallah bende senin gibi zayıflayıp mutlu sona ulaşırım.Şişmanın halinden şişmanlar anlar zaten yaşamayan bilemez.Öyle kötü bir duygu ki hayata küstüm ne dışarı cıkmak istiyorum ne insan yüzü görmek istiyorum acaip bir şekilde depresyona girdim.Çok kilolu değilim ama benim yaşımdaki herkez zayıf bi ben böyleyim.Kimse beğenmiyor dalga geçiyor kötü bi durum yani.Ben zaten yemekten değilde hareketsizlikten aldım.Ne kebab yedim ne lahmacun ne döner her insanın yediği kadar yedim.Yalnız 2 3 ay dışarı cıkmadığım zamanlar oldu
kafana koyduktan sonra cok kolay, sadece belli adımları uygulayacaksın, cok yemiyorsan zaten kısa surede sonuca ulasirsin. baskalarının dediklerini kafaya takma, kilo vermeye basladiginda soyledikleri seyler nasıl degisecek goreceksin.Walla abi seni takdir ettim.İnşallah bende senin gibi zayıflayıp mutlu sona ulaşırım.Şişmanın halinden şişmanlar anlar zaten yaşamayan bilemez.Öyle kötü bir duygu ki hayata küstüm ne dışarı cıkmak istiyorum ne insan yüzü görmek istiyorum acaip bir şekilde depresyona girdim.Çok kilolu değilim ama benim yaşımdaki herkez zayıf bi ben böyleyim.Kimse beğenmiyor dalga geçiyor kötü bi durum yani.Ben zaten yemekten değilde hareketsizlikten aldım.Ne kebab yedim ne lahmacun ne döner her insanın yediği kadar yedim.Yalnız 2 3 ay dışarı cıkmadığım zamanlar oldu