Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

alla alla yalancılıkla suçlanıyorum arkadaşlar ist de bakırköyde ahmet okumuş spor salonuna gidiyorum ve yarın gene orda olacam 14 civarı gelirseniz yarın forumdan herhangi bir şahit gelebilir 70 kg basabiliyormuyum basamıyormuyum orda belli olur ve bence dediğim gibi 70 kg pek ağır bir kg değil ben bu kg de kaldırıyorsam benim kg daki çoğu sporcu kaldırır dediğim gibi bu koskaca forumda illaki bakırköyde oturan biri vardır haftada 4 gün gidiyorum birisinde gelsin şahidim olsun ben yalan söylemiyorum böyle kg olayları ilede gururlanmam zaten bence ben az basıyorum beslenmemi çok iyi yapmadığımdan kaynaklanıyor oda bu ay itibari ile beslenme olayınıda düzeltiyorum kg leride arttıracam inşallah
bu arada bende zaten son setimde yani 6 tekrar yapıyorum dedim bench presi öyle 1 tekrarla işim olmaz kolay kolay anca denerim çok yüklü bi kg yi partnerimle onun kontrolünde sakatlanma riski vermiyecek şekilde

Son düzenleme:
hatta şunuda belirteyim ben ve arkadaş bu spora beraber başladık onun boyda 1.90 kg 85 oda aynı şekilde 70 kg ile son setini çıkarıyor buda demek oluyorki bizlerde aşırı bir güç yok biz normaliz ama biz antremanların hakkını verip bayağ bir terliyoruz bazı arkadaşlar terlemeden salondan çıkıyorlar böyle bu tarzda antreman yapan arkadaşlar tabiki kg leri arttıramazlar

inanmayan inanmasın bu cevaplarla kendinizi kandırırsınız iyi beslenip sıkı çalıştıktan sonra 75 kilo hiçte zor bir ağırlık değil yeterki bu spora gerekli önemi verin yoksa yerinizde sayar sadece spor yapmış olursunuz bide şöyle bir kanı var sanki her ay aynı gelişim olacak gibi yani 12 ay sonra benim 300-400 kg kaldırmam gerekiyor :D ama zaman geçtikçe ağırlık artırımı azalır bunada dikkat edin

boy 170 cm, kilo 80 yaklaşık4,5-5 aydır yapıyorum..
5 setlik programda son set 90 kg ile yardımsız 4 tekrar..( bar dahil değil )

helal olsun bar dahil değil 90 kilo
bar ile 70 abartılcak bi rakam değil barsız 90 4-5 aya göre abartılcak rakam

bir çok insanın burada geyik çevirdiğine eminim.

bodybuilding ayrıca iyi bir gözlemleme yeteneğide istiyor. gözlemlerime göre bu hareketi yüzde 70 lik bir kısım yanlış yapıyor.

sporcu iştahlı ve bench press de önemli hareket en nihayetinde. milletin beynine bi tek bu harekette fazla kaldırmak kazınmıs. Diyaloglar bile ilginc. Bench press de kaç kg basiyorsun? soru baslığı ile ters düşücem gerci.

Ama örneklerde baya bir ilginc hocam.

Ya simdi adam diyorki 80. Oburu diyo 40 öbürü diyor 50. Sporcumuz bi anda rambo olmak istediği için tabiki bu cevaplar karşısında ve beyninde bir soru işareti. O yaparda ben neden yapamam. Egoya yenik dusmek kacınılmaz oluyor.

18-20 yasında gencler cok ağirlik altina giriyor ve kankasıda genelde üstünde trapez çalışmasi yapiyor.

Bence bu cok kaldirdim az kaldirdim muabbetleri yüzündende turkiyede ilerleme olmuyor bu sporda.

Bir defa şınav bile çekemeyen bir sürü üye bench press e girmeye calisiyor.

Önce güzel bir şınav çekmeyi öğrenin şöyle 15 şınavdan fazlasını nizami cekin bi seferde göğüs kaslari triceps omuzlar biraz gelişsin şınavla. Şöyle 2-3 ay şınav çekin makinelerle biraz göğüs kaslari ilerlesin.

Bakın sora nasil artiyor o ağirliklar.

Ama yok. Daha salona girer girmez insanların ilgisini ceken hareket bench press.

Sözüm doğru dürüst arkadaslara değil kesinlikle ama yalanın oldugu bir yerde insanlar spordan soğur.

Coyote yazdıkların isabet olmuş, 4-5 ay hayatında hiç spor yapmamış biri için oldukça uçuk bi rakam gelebilir ama dediğin gibi öncesinde arası şınavla iyi olan hele yanına birazda barfiks ekleyen biri için çokta zor değil...

Coyote yazdıkların isabet olmuş, 4-5 ay hayatında hiç spor yapmamış biri için oldukça uçuk bi rakam gelebilir ama dediğin gibi öncesinde arası şınavla iyi olan hele yanına birazda barfiks ekleyen biri için çokta zor değil...

Bir sporcunun tekniği öğrenmesi bile uzun zaman aliyor. Kaldıki spora yeni baslamis bir adam

Şınavla daha iyi netice alicaktir.

Ama salondaki hocamız bile yeni gelen herkeze klasik bench press yaaziyor.

kişi şişmansa, chest press yaziyor.

Salonda şınav çekiyorum, bana neden şınav çekiyorsun diyor. bench press daha iyi diyor bana.
Bende israrla sırtıma ağirlik bağlayip şınav çekiyorum. Diğer arkadaslarida uyariyorum şınav için.

Ama kimse orali değil. Şınavın işe yaramayacağını dusunuyor sporcu adaylari.

Yani ağırlık çalışmadan önce vücut ağirliği daha ile çalişmak cok daha önemli yeni sporcular için.

özellikle gencler.

daha gelişmekte olan vücut incecik bilekler ve kemik yapısı 15 17 yas arasi kaç tane cocuk var. salonda.

Bir şınav çekerken bile zorlanan bu cocuklar bench press de 15-10 kilo +bar ile çalıştırılıyor.

üstelik cocuklar daha yeni.

yani bunlar çok saçma uygulamalar.

işin doğrusu budur. Uzun bir zaman bedenin kuvvet ağirliği ile çalişilir ve ağirliklara geçilir.

ama maşallah adamlar 1. ayda 100 kilo nizami bench press yaptigini iddia eden var.

cok şaşkınım açıkçası ya ben yanlış öğrendim yada herkezin genetiği cok üstün.

Bench presste 100 kilo ile 2 3 tekrar yapınca o bench press mı oluyor lutfen soruyorum ya boyle bı sacmalık olamaz. 2 3 tekrarla ne yapıyorsun git hammallık yap daha ıiyi bide yanına az bı yardımda 120 basıyorum falan yazmıslar. bende cok yardımlar 200 kılo 1 tekrar kaldırıyorum.

Yaklaşık 1.5 senedir yapıyorum bu sporu.

Boy: 176 Kilo: 63

5x8 60kg bar dahil. Maksimum denemedim hiç, gerek de duymuyorum.

Yaklaşık 1.5 senedir yapıyorum bu sporu.

Boy: 176 Kilo: 63

5x8 60kg bar dahil. Maksimum denemedim hiç, gerek de duymuyorum.

Özellikle idmanlarin teknikleri var. Rasgele idman yapılmazki.

Arkadaşımız açıkladığı şekilde kas kütlesinde artış yapmak adina mukemmel bir idman.

Son sozumde bu konuda kas kütlesi arttiği müddetçe ne ağirliğin önemi var nede baska birseyin.

Body building adina konusuyorum ama.

Sayın coyote,pek anlamadım ben?
Şimdi arkadaş 5x8 60 kg yapıyor.Muhtemelen,bence kesin,piramit vs uygulasa 70 kg yi geçecektir.(10-8-6-6) ya da (12-6-6-6)
Bu 5x8 sisteminin piramitten,daha mı iyi olduğunu söylüyorsunuz?
Teşekkür ederim.

hayır ben böyle bir iddiada bulunmadim. sadece anlatmak istediğim şudur.

kas geliştirme adina 1-2 tekrar aşiri zorlamali antreman yerine 4x8 4x10 gibi tekrarlar cok daha fazla işe yaramakta. bu arada ekleyelim son tekrarlar çok aşırı zorlamali. Özellikle son 2 tekrarı zorla cıkarmalısınız.

kaslar da mikroyırtıklar oluşturmak için cok ideal bir sistem.

piramit sistemde kas gelişimi olmaz demiyorum, ancak piramit sistemdeki ama.. biraz daha güce yonelik.

Ancak 3x10 4x8 gibi uygulamalar gerçekten olumlu sonuc veriyor. En azindan ilk 1 yillik dönemde çok harika neticeler alınıyor.

Ancak bu konunun basında dedikki sınav çekemeyen adamlar bench pressde yuksek ağırlıklara girmeye calisiyor.

Arkadasımızda yaptıgı setleri yazdı.

Bende arkadasımızın setlerinin bilinçsiz çalişmaya oranla çok daha iyi sonuc vereceğini iddia ediyorum.

Kaldıki bende çok çeşitli vücudu şaşırtmaya yonelik çalışmalar taraftarıyım. Ama bir yıldan önce ben gereği oldugunu sanmıyorum.

Temel olmadan, bina yapılması binanın çöküşünü kolaylaştırıcaktır.

Oysa sağlam bir temel atılırsa eğer, katları daha güvenle çıkarsınız.

Son düzenleme:
boy:1.86
kilo:96

tam 1 senedir bb yapıyorum.

bench presste bar dahil 72 kg ile 10 tekrar nizami,92 kg ile 4 tekrar.
set biçimim: 12 12 10 yada 15 10 8

130 kilo bench press nizami yapıp 2 tane barfiks çekemeyen de gördüm oranıtılı olmalı.

bu benim yazıma cevapmı tam anlamadım fakat,eğer bana diyorsanız bu konu bench press konusu yani barfixle ilişiği oldugunu düşünmüyorum.benim vucud ağırlıgım ortada,yaptıgım press kilosu ortada,gayet orantılı bence.yani bunu barfixe çarptırmanın bi mantığını göremiyorum.

buna artı olarak herkesin belli bir konuda artısı eksisi olabilir.50 tane nizami barfix yapan insanda 92 kg bench yapamayabilir,yapadabilir.yani her bölgemiz herşeye olanak sağlamayabilir ki her bölge eşit gelişmiyor biliyorsunuzki.benim mesela düzgün geniş tutuş barfix yapabilmem için ya kilo vermem(yağ oranımı azaltmam) yada kol,kanat kaslarıma aşırı yüklenerek onlara dayalı bir program uygulamam gerekir.umarım anlamışsınızdır anlatmak istediğimi.

Son düzenleme:
yok ben genel olarak dedim size özel değil. salonda gördüm ben gözümle 130 basabiliyor ama barfikste sallanıp duruyor. benim dediğim hepsi orantılı olmalı mesela kilo alınca güçlenirsiniz daha çok bench basılabilir ama barfiks veya dips gibi hareketlerin de setleri çok düşmemeli.

Back
Yukarı