RaJeV öncelikle konuya birseyler kattıgın icin tesekkur ederim Yukardaki tablo guzel olmus fakat kıyaslamamız icin digerlerinide eklemelisin Meyve ve tahıllarıda karsılastırabilelim Meyvelerin sebzelerden tek farkı şeker iceriklerinin daha fazla olması bu yuzden daha cok kalori icermeleri ve fruktozun bilinen zararları
marul 100 gr da 2.1 gr lif iceriyor 17 kalori
roka 100 gr da 1.6 gr lif ve 25 kalori
dere otu 100gr da 2.1 gr ve 43 kalori
karalahana 2.8gr lif ve 44 kalori
karnabahar 2.2 ve 28 kalori
bunlar benim gun icinde yedigim ortalama sebzeler icinde maydanoz tere taze sogan yok cıkarmadım besin değerlerini 3 asagı 5 yukarı aynıdır 30gr lif almalıyız diyorsak eger ortalama olarak sebzeler alınan kalorinin yuzde 10 i oranında lif iceriyolar yani 300 kalori sebze yersek 30gr lif almıs oluruz.
ekmek ve meyvedeki duruma bakalım
100 gr ekmek yersek 2.4 gr lif alırız kalorisi 266 dır
100 gr portakal yersek 2.4 gr lif alırız kalorisi 47
100gr armud yersek 3.1 gram lif alırız kalorisi 58
karsılastırırsak
dere otu marul roka maydanoz tere karalahana karnabahar brokoli tuketerek meyve ve tahıllara göre daha az kalori ile daha cok lif almıs oluruz.
Mesela sebze ve meyvelerde aynı hacimdeki ekmeğe oranla 2-3 kat daha fazla lif var. Üstelik bu lifler ekmekte olduğu gibi erimeyen lifler değil, daha sağlıklı olan eriyen lifler. Tam ekmek aynı kalorideki sebze ve meyvelerden 15 kat daha az kalsiyum, 3 kat daha az magnezyum, 12 kat daha az potasyum, 6 kat daha az demir ve 2 kat daha az bakır içerir. Tam ekmeğin başka bir zararı da içerdiği fitatnedeni ile kalsiyum, demir ve çinko gibi elementlerin emilimini azaltması.
Sebze ve meyvelerde aynı kalorideki tam ekmeğe oranla 20 kat daha fazla, folik asit, 5 kat daha fazla B6 vitamini, 6 kat daha fazla B2 vitamini, 2 kat daha fazla B1 vitamini bulunuyor. Üstelik ekmekte C vitamini yok denecek kadar az.
Cevap gec oldu belki sebzelerin lif oranlarını arastırdım tek tek

o yuzdendir

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:00 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:53 ----------
YAĞ TÜKETİMİ SERBEST
Taş Devri diyetinden esinlenerek ortaya çıkan yeni akım diyette, yüksek proteinden zengin kırmızı et ve yağlı besinler tüketiliyor. Özellikle karbonhidrat oranının düşük tutulduğu diyette, krema ve yağ tüketimi serbestken ideal diyetlerde önerilen meyve ve sebze tüketimi de nadir yapılıyor. Fakat ülkede uzmanlar, sorunun ne yendiğinde değil, sindirilemeyecek kadar yemekte olduğunu söyleyerek tek yönlü diyetlere tepkili yaklaşıyor.
bugünün haberi haber türk.
heldic ilk sayfalarda karatay diyeti sporcular için değil diye yazı yazmışsın.
tabi karatay diyeti sporcular icin degil Karatay diyetini modifiye etmelisin tas devri diyetinide modifiye edeceksiniz
Sporcular icin tas devri diyeti var mesela Karatay diyetinin modifiye sekli daha cok yag ve agır antreman gunlerindeki ogunden evvel kan sekerini yavascana yukseltecek elma puresi gibi besinler yenmeli kırmızı et ile beraber ve sonrasında tekrar diyete geri dönülmeli
Sporcu yiyecegi portein miktarını bilir. Karatay yada tas devri diyetindeki tek temel karbonhidratlardan uzak durmak gerisinde sınır yok lazım oldugu kadar doyana kadar yiyebilirsiniz
O haberler ne zamandır dolanıyor da asparagas olarak görüyoruz cunku karsımıza yapılan bilimsel calısma cıkarmıyolar
ilac firmaları diyetisyenlerin bu diyetler isine gelmedigini düsünüyoruz ve doktorların cogu ilac firmaları ile ic ice
gecenlerde kopan kolestrol fırtınasını biliyorsunuz bir ton zararı cıktı kolestrol ilaclarının ilk yaptıgı sey kalp kasına zarar vermesi
Bunu ortaya cıkaran cesur kisilerde Canan Karatay Ahmet Aydın Rasim Kücükusta uzman biyolog mevlüt durmus gibi sayılı doktorlar diger asparagas haberlere cok inanmıyoruz
Bende baska haber okudum bugun norvecte yuksek yag dusuk karbonhidrat diyetine dönmüs insanlar norvec iyi bir ülkedir biliyorsunuz ülkede tereyagı cok pahalanmıs insanlar tüketimi arttırdıgı icin kacak tereyagı falam yakalanmıs dilerseniz haberini bulabilirim