Sigara İçiyor Musunuz?

Sigara içiyor musunuz?

• Total voters
    2.529
Sigara ergen dönemlerimde çok içmeye çalıştım,o öksürük aman Allah'ım bir türlü içemedim :)
Nargileye sarmıştım 2-3 yıl önce hala devam en az,2günde bir nargile içiyorum.

içiyorum 2-3 günde 1 paket bitiriyorum şuanda bi sıkıntısını görmedim ama ileride görmücegim anlamına gelmez bunu farkındayım fakat bırakmayı denedım ama 3-4 gun en fazla :(

2 aydır içmiyorum arada tek tükler oldu tabi. Ben sigarayı spor için bırakmadım ama sigarayı bıraktığım için spora başladım. ve canım hiç sigara çekmiyor.

Nargile daha zararlı değil mi ?

Valla tartismalar cok o konuda, acik soylemek gerekirse nargileyi haftada 3 kez iciyorum, 1 paket sigara etse haftada 3 paket sigara, normalde olsa haftada 8-9 paket icerdim. En azindan kardir mantigiyla bakiyorum.Ancak muhakkak zararli.

1 Paket civarı içerkende çok büyük keyif ve haz alıyorum lütfen yanlış anlaşılmasın acısınıda antrenmanda çekiyorum.

2 yildir icmiyorum, nargileye devam :)
Nargile çok zararlı, tömbeki zaten öldürür, diğerleri de kimyasal yuvası. Ben 3 yıl önce bıraktım. Sırrımı da paylaşayım isteyenlerle:

Alçak mereti çok seviyorum, hâlâ. Sigara bırakılmıyor arkadaşlar, onsuzluğa alışıyor sadece. Çok sevdiğiniz birini kaybetmişsiniz gibi düşüneceksiniz. O yok artık ve siz bununla yaşamak zorundasınız. Kimisi çok kolay bıraktım, şöyle iradeliyim, böyle cengâverim falan der, aldırmayın. Bana hayattaki en büyük başarılarım sorulduğunda sigarayı bırakmayı da sayıyorum. O kadar mühim.

Sigaradan pipo sayesinde kurtuldum. Pipo(ve kalın purolar) sanılanın aksine sigara gibi değildir. Bunları tütün gurmeleri içer. Siz de içtiğinizde Virginia, Lazkiye, Küba, Yayladağ , vs... tütününün tadı nasıldır bilirsiniz. Ve pipo içe çekilmez, lezzet için içilir. Meşakkatli iştir, tütünü sıkı basarsın çekemezsin, gevşek basarsın yanar gider, her seferinde temizleyeceksin yoksa katran ve su bırakır. Bir uğraş bir hobi yani.

Sigarayı bırakmak için pipo içmeye başladığınızda göreceksiniz ki, pipo içmenize rağmen canınız yine sigara istiyor. Çünkü pipodan aldığınız nikotin sizi kesmeyecek. Fakat dayanacaksınız ve bu düşük nikotin seviyesine alışacaksınız. Sigarayı bırakamamanın en büyük sebeplerinden biri de, sosyal ortamlarda elinizi boş tutamamanız, bir birayla, kahveyle anında sigaraya sarılma refleksinizdir. Pipo size burada da yardımcı olacak. Size istediğiniz dumanı ve "havayı" verecek.

Bu süreç içinde gerçek bir tütün gurmesine dönüşmezseniz, 6.aydan sonra pipoyu daha seyrek kullanmaya başlayacaksınız. Ben birinci yılın sonunda bütün tütün teşkilatımı(pipolarım, tütünlerim, purolarım, puro makaslarım, tütün tamperlerim, temizleyicilerim, pipo çakmaklarım, vs...) pedere verdim. Son iki yıldır, 3/4 belki de 6 ayda bir çok canım istediğinde kalın pipo içiyorum(şu anda da ağzımda bir Cohiba'yla Churchill modundayım :) )

Pipocular sigarayı tek kullanımlık fahişe gibi görürler ve "artık toparlan, pipoyla evlen derler". Sigara sizi esir alır, o istediği için içmeye başlarsınız, olay madde bağımlılığıdır sonuçta. Kontrolü elinize alın ve ne pahasına olursa olsun sigarayı bırakın.

Bu kadar anlattıktan sonra, nasılını da söyleyeyim; Eminönü'nde yerli marka Şahin Pipo'dan kaliteli ve ucuz pipo temin edebilirsiniz. Tahtakale'de Mısır Çarşısı'nın hemen arkasında da memeketin en baba tütüncüsü MF Dış tücaret vardır. Oradan da ağız tadınıza uygun tütün bulabilirsiniz. Bunlarla uğraşamayan purodan tarafa gidebilir ama (kaliteli) puro çok daha masraflı olacaktır.

Son düzenleme:
İçmiyorum .

Sigaradan nefret ediyorum hatta onun dumanının yüzüme gelmesi kızdırıyor sigara içilen bir yer olsun girmem yanımda sigara içenler olsun uzaklaşırım.

sıgarayı su yasıma kadar hıc ıcmedım ıcmeyıde dusunmuyorum..nargıleyı ıse ayda 1 kere arkadas ortamında ıcerım ıste onuda 1 tane alırız 2,3 kısı donerız oyle yanı :D

vg yi uzun zaman yapmadım lakin bisikletçiyim ve sigaranın zararını uzun turlarda(10-20 gün) çok iyi anlıyorsunuz.yarışmalarda öyle anlar geliyorki artık kalbiniz yetmiyor, damarlarınızdaki şişmeyi tarif edemem.bırakmak bizede nasip olur umarım...

beslenmeme çok özen gösteririm... supliment kullanırım... aldığım vitaminin, bitkisel takviyenin haddi hesabı yok içkiyle hiç aram yoktur... aerobik ve anaerobik çalışmalarımı özenle yaparım... ama gün içinde 1-2 tane yakmak hoşuma gidiyor...

amaaaan tek kusurum o olsun...

Son düzenleme:
Viski için sigara içmeyin. Hele ki fitness , bodybuilding yapıyorsanız uzak durun.

sigarayi vg yapmaya basladiktan 1 ay sonra biraktim canim sigara cekince her seferinde 1 bardak soguk su iciyorum hem vucuda zarari yok hemde canim cekmeye devam ederse durmadan ictigim icin sanki sigaradan tiksiniyormusum gibi hissetmeye basladim sadece icki icerken yaninda 2-3 tane onuda zaten vucut istemiyor alkollu mideyi bastirsin diye :D

ben sigarayı bıraktığım için spora başlamıştım aylar önce
sonra sigaraya geri başladım, ama bu arada forumla falan bu spora sarmıştım iyice..
neyse tekrar sigara içmeye devam ettikçe negatif etkileri ortaya çıkmaya başladı ve bu sefer spor için sigarayı bıraktım :)
bende gözlemlediğim
-iştah kapatıp beslenmeye negatif etki edior
-nefes yüzünden cardio hayal oluyor
-sigara isteği nedeniyle uzun süreli antremanlardan kaçınmaya başlanıyor
-uyuşukluk artıyor, bugün yapmayayım demeler artıyor
-vucut set aralarında daha uzun dinlenmeye ihtiyac duyuyor
-gece geç saatlere kadar uyumamaya sebep oluyor yani dinlenmemi bozuyor

Son düzenleme:
Sistem ile sigara arasında bağlantı kuruyorsan, tersinden bak derim. Kronik bağımlılık haline gelebilecek bir madde satıyorlar aslında. İnsanları toplumsal olarak ikiye ayıran bir madde. Sektör sadece sigara değil, sigaranın etkileri ile ilgilide inanılmaz kar sağlıyor.

Allah korusun, burnundan iki tane 20mm hortumu soktuklarında, nefes almanın saniyesi çekilmez acılara geldiğinde, ailen çekecek ceremesini senden çok. O yüzden kimse karışamaz diyemezsiniz gibi geliyor.
Hayat, bir kere var, her şeyi tat gibi vecizelerle burayı şenlendirmekle bitmeyecek kadar ceremeli olabiliyor bazen.

Kişisel yorumumdur; tartışabiliriz saygı içerisinde.

Saygılar.

çok güzel yazmışsın..
bench_O

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:25 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:21 ----------

bırakalı tam 44. günüm bugün. birçok kez denememe rağmen en sonunda kurtuldum bu illetten. ilk bir kaç gün çok zor oldu ama yavaş yavaş sigara isteği azalıyor. 44 gün olmasına rağmen arada aklıma geliyor ama ilk günler gibi olmuyor çabuk geçiyor. yapamam diye bişey yok yeterki isteyin.

Back
Yukarı