İri Omuz Başları İçin Püf Noktalar

ben tepki alamadığımı hissedince, antremanı push press ve ağır lateral raise gibi hareketlerle renklendiriyorum biraz. sonra yine yüksek gerilim.

OMUZ SAKATLANMASINA Tavsiye

Doğru tespit. Kalf ve omuz kırmızı fiber yoğunluklu kaslar ve benzer şekilde uzun süreli gerlim istiyorlar. Yalnız calflar çok çok daha güçlü olduğu için ağır giriyoruz.

Trapez omuz kadar acı istemiyor. Diğer kas gruplarına benzer şekilde çalışılabilir.

============================
Saygideger Hocam,

zaman icerisinde spor yapmamaktan kaynaklanan omuz sakatlanmasina ne gibi bir oneriniz olabilir. bana bilgi aktarirsaniz minnettar olacagim. Zamaninda yandaki ARNOLD SCHWARZENEGGER Heykeli gibi olmaya zorlanirken fena yormusum omuzlari sanirim. 34 yas sonrasinda karsima cikmaya basladi sorunlar...

saygilarimla

Benim omuz programım :

-Enseye indirdiğimiz halter makinası
-Yana açış makinası (oturup kolları koyup yukarı kaldırıyorum)
-ayakta durup,2 dambıl alıp,2 sini sırayla öne doğru kaldırıp indirme
-benchin kenarına oturup 2 dambıl alıp,eğilip,yanlara açma.

sizce uygun mu omuz için ?

Dediğiniz 30 derece olayını dneyeceğim.Bunların hepsinde o dediğiniz,10 saniyede ağırlık değiştirip,kücük ağırlık alma olayını yapayım mı ?

Yani smith machine neck press
lateral rise
front rise
reverse rise

Simdi nekadar zamandir bu sporu yapiorsn, eger cok fazla gecmisin yoksa 10 saniye olayina girme.
su programini uygula, sanirim hergun farkli kas grubu giriyorsun.

Benim omuz programım :

Dediğiniz 30 derece olayını dneyeceğim.Bunların hepsinde o dediğiniz,10 saniyede ağırlık değiştirip,kücük ağırlık alma olayını yapayım mı ?

"rotator cuff" diye arama yaparsan forumda bir kaç başlık var konuyla ilgili.

============================
Saygideger Hocam,

zaman icerisinde spor yapmamaktan kaynaklanan omuz sakatlanmasina ne gibi bir oneriniz olabilir. bana bilgi aktarirsaniz minnettar olacagim. Zamaninda yandaki ARNOLD SCHWARZENEGGER Heykeli gibi olmaya zorlanirken fena yormusum omuzlari sanirim. 34 yas sonrasinda karsima cikmaya basladi sorunlar...

saygilarimla

bir çok şeyi aynı anda denemek yerine bir sisteme adapte olduktan sonra değişikliğe girmek daha iyi. bir süre sıfır momentum çalıştıktan sonra drop sete de başlarsın.

Benim omuz programım :

3 er set yapiyorum,şuan 4 aydır araklısız yapıyorum. 4 tane haraket fazla gelmez değil mi yedirerek çalışmada

arkadaşlar bunu az önce denedim.Omuzlarım,yani aslında omuzlarım değil,kolumun en üst noktasının YANLARI şişti.orası da omzum sayılır değil mi. bunu mu kastediyordunuz ?

Ben daha çok definasyon yapan biri gibi çalıştım,20 tekrar yaptım 4 kiloyla,10 saniye bekledim aynı kiloyla gene 20 tekrar yaptım.bizde o kadar hafif ağırlıklar yok,havada dondurmayı denedim ama gücüm yetmedi.

omuz konusunda başım dertte galiba benim ya. geçen hafta burdaki yazıları okuyup yana açışta 10kg olan ağırlımı 7.5 e indirerek yavaş yavaş yana açış yaptım ve omuz başlarıma felaket bir şekilde vurdu. ertesi gün baya bi ağrıdı ve hafifte şişti
bu hafta gene yana açışı yavaş yapıyım dedim 7.5 kg ile 10 tekrar yapıyım dedim, neyi yanlış yaptığımı anlamadım ama sanki trapez bölgem çalışıyormuş gibi. momentumuda 0 a indirmeye çalışıyorum kendimi silkmiyorum hafif dirseklerimi kırarak yapıyorum ama bu sefer resmen kolumun en üst noktası değilde sanki trapeze vurdu gibi. bende bunu istemiyorum omuza vursun istiyorum..

uyuz oldum gerçekten.. geçen hafta çok ii çalışmıştım

Selam
Omuz çalışmak istiyorum ama trapezlerin çıkmasını pek istemiyorum.Hangi hareketleri yapmalım sadece omuz çalıştırıp trapezleri çalıştırmayan hareketler hangileri?

ben daha önce hiç neck press yapmıyordum smithmachinede..neck press zararlı diyorlardı bir haftadır programıma koydum ve hareketten maksimum verim aldım...zaten çalışırken anlıyorsunuz sanki kollar değilde direk omuzlarınla kaldırıyorsun gibi...hissiyatı bile mükemmel..bence neck press olmadan omuz yalan gibi...

çok güzel ve açıklayıcı cevaplar veriliyor başlıklara yalnız forum sitesine ve beni gibi vg ye yeniz başlamış kişiler için videolu veya resimli hareketlerin tarifi yapılbilirmi ...teşekkürler

çok güzel ve açıklayıcı cevaplar veriliyor başlıklara yalnız forum sitesine ve beni gibi vg ye yeniz başlamış kişiler için videolu veya resimli hareketlerin tarifi yapılbilirmi ...teşekkürler

Var zaten arama yaparsan bulabılırsın, hareketlerın yapılısı mevcut, egzersız bolumundeydı sanırım.. ;)

peki ben de yavaş yavaş yapıyorum ancak size göre kaç saniye de çıkıp kaç saniye de inmesi uygundur?

gelmez. omuz için ideal.

SCHWARZXXL hocam benim omuz programım şöyle:

shoulder press 4 set: 12-10-8-6

side lateral 3*10

dumbell press 3 set: 10-8-8

front raises 3*10

bent over lateral raises 3*10

up-right rowing 3 set 10-8-8

iri omuz başları için bunlar yeterlimi yoksa daha set veya tekrar eklemelimiyim hareketlerime?

jacky cool omuz gibi bir adele grubu için çok fazla hareket giriyorsun,bu programı kendinmi yazdın yoksa hocanmı verdi?

Back
Yukarı